Jong tips

(MUZIEK)THEATER..

Boswachters (5+) door Huis aan de Amstel. Tekst: Roel Adam, Peter van Heeringen, Quirine Melssen. Regie: Ria Marks. Twee broers zijn altijd op weg in het bos, maar op een dag is de weg verdwenen. Zaterdag en zondag in het Huis aan de Amstel-theater in Amsterdam, woensdag in het Zaantheater in Zaandam.

Nanna Sos Nanna (7+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink. Nanna is de beschermengel van Martin, een avontuurlijk jongetje dat sleutels verzamelt waar hij allerlei verboden deuren mee opent. Zaterdag en zondag in het Speeltheater in Zaandam.

Alles (14+) door Het Syndicaat. Tekst: Esther Gerritsen. Regie: Daniëlle Wagenaar. Aliens komen naar de aarde en verbazen zich over de maffe gang van zaken hier. Vanavond in Bellevue in Amsterdam, dinsdag in Zaantheater in Zaandam, woensdag in de Leidse Schouwburg.

Het jaar van de haas (8+) door Stella Den Haag. Tekst en regie: Hans van den Boom. Over een pesterig meisje dat troost zoekt bij een haas. Vrijdag in het Zaantheater in Zaandam, zaterdag in Odeon in Zwolle, zondag in de Hanzehof in Zutphen, woensdag in het Kruithuis in Groningen.

Romeo & Farida (15+) door Xynixopera. Shakespeare's beroemde stuk als opera met muziek van Fons Merkies en een libretto van Imme Dros. Vrijdag in De Vest in Alkmaar.

Het blauwe uur (7+) door Theater Artemis. Concept en regie: Lotte van den Berg. Meer een belevenis dan een voorstelling, zondag om 06.34 uur tijdens zonsopgang in de straten van Roosendaal. Na afloop ontbijt. Vertrek vanaf Schouwburg De Kring in Roosendaal.

Pluk van de Petteflet (4+) van Annie M.G. Schmidt door Stichting S.I.P., kindermusical over de avonturen van Pluk die in de Torenkamer van de Petteflet woont. Regie: Buun Kuijt. Zaterdag om 14 en 16 uur in het Posthuis Theater in Heerenveen, zondag om 14 en 16 uur in Stadsschouwburg Groningen.

Zomeropera voor kinderen is een festival in Almere waar op één dag een flink aantal voorstellingen te zien is. Vrijdag Peer Gynt door Frank Groothof, zaterdag een popconcert door Dirk Scheele en de Liedjesband, De Band krijgt Kinderen geeft een kinderpopconcert, een muziektheaterproductie over het leven van Anthony Fokker en veel meer. Vandaag t/m zondag in Almere.

TENTOONSTELLINGEN

Villa Zebra gaat weer open voor publiek. Met de tentoonstelling Zeven mouwen en een dikke kont (eerder te zien in het Centraal Museum in Utrecht), een XL-expositie en een multimedia-installatie waarmee je een bewegingsvoorstelling kunt maken; met Stadsblokken bouw je een stad. Verder zijn er elke zondag workshops door kunstenaars, waarna je je werk presenteert en een rondleiding aan het publiek geeft. Zondag om 15.30 uur op het Museumplein in Rotterdam het openingsspektakel. Kinderen met een zelfgemaakte hoed hebben die dag gratis toegang. Geopend woensdag, zaterdag en feestdagen workshops (7+) 13-15.30u; publiek (4+) 15.30-17u; zondag workshops (7+) 11-13u en 14-15.30u; publiek (4+) 12.30u-14u en 15.30-17u. Tel. 010-2411719 (www.villazebra.nl).

De wereld van de Zwartvoet Indianen, groots opgezette familietentoonstelling over de magische wereld en cultuur van de Zwartvoet Indianen uit Noord-Amerika. Met ruim 290 authentieke voorwerpen als tooien en amuletten. Van 27 september t/m 11 januari in De Kunsthal in Rotterdam; di t/m za 10-17u zo 11-17u.

Neo Leo, tentoonstelling over Ludwig II, 'de gekke koning van Beieren', die kastelen en paleizen na liet bouwen. Met workshops voor kinderen (6-12 jaar). Tot eind december in het Centraal Museum in Utrecht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden