Jong tips

THEATER..

Zandmannen (8+) door Stella Den Haag. Over twee vrienden in een huisje vol zand. Regie: Gerrie Fiers en Anouk Saterning. Vrijdag t/m zondag in het Stella Theater in Den Haag.

Let's Dance (15+) door het Onafhankelijk Toneel. Theaterdans met 11 jonge spelers en professionele acteurs. Vrijdag t/m zondag in de Schiecentrale in Rotterdam.

Bloeddochters (15+) naar Shakespeare door het Muztheater. Regie: Annie van Hoof. De dochters van King Lear kijken terug op wat er in hun familie dramatisch is mis gegaan. Donderdag in Theater a/h Spui in Den Haag, vrijdag in De Cirkel in Heemskerk, dinsdag in de Goudse Schouwburg.

Iep! (7+) door het RO Theater. Naar het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Regie: Marieke van Leeuwen. Donderdag in Chassé Theater in Breda, zaterdag in Theater a/d Parade in Den Bosch, woensdag in Orpheus in Apeldoorn.

Heldenhart (6+) door Theatro Munganga. Tekst en regie: Carlos Lagoeiro. Vandaag in Theater Schuurkerk in Maassluis, zondag in de Gaviolozaal in Helmond.

Het jaar van de haas door Stella Den Haag. Tekst en regie: Hans van den Boom. Een muzikale, filmische vertelling. Vrijdag in Kunstmin in Dordrecht, zondag in Plaza Futura in Eindhoven.

Wat lul je nou! (12+) door het Muztheater. Regie: Kees Jan Hundling. Over stardom en videoclips. Vandaag in CKTheater in Roermond, vrijdag in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Poppentje on tour (4+) door Speeltheater Holland. Poppentheater met de held uit Villa Achterwerk. Zondag in LAKtheater in Leiden, woensdag in het Stadstheater in Zoetermeer.

Joris en de Zwadder (4+) door Theater Gnaffel. Poppen en regie: Elout Hol. Acteurs, poppen en een schilderij van Jeroen Bosch. Woensdag in De Nobelaer in Etten-Leur, zaterdag in De Cirkel in Heemskerk, zondag in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Zwavelstokjes (5+), poppentheater door Virga Lipman. Vanmiddag in de Twentse Schouwburg in Enschede, zaterdag in De Tamboer in Hoogeveen, zondag in De Lawei in Drachten.

MUZIEKTHEATER

Doornroosje (5+) door Studio 100. Een spectaculaire musicalversie van het bekende sprookje. Vandaag in De Tamboer in Hoogeveen. Vrijdag, zaterdag en zondag in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Gilgamesh (7+) door Frank Groothof en het Charivari Trio. Naar een oeroud epos. Vandaag in Posthuistheater in Heerenveen, zaterdag in De Lawei in Drachten, zondag in Schouwburg Arnhem.

Tyl Uilenspiegel (8+) door Opus One. Over de volksheld die vocht voor onafhankelijkheid van de Lage Landen. Naar verhalen van Charles de Coster. Bewerking: John Yost. Donderdag en vrijdag in Bergeijk, zondag in De Speeldoos in Baarn.

MUZIEK

Orkest van het Oosten o.l.v. Nikolaj Alexeev met Franck en een symfonisch hoorspel van Sytze Smit. Zondag om 11.30 uur in het Muziekcentrum Enschede.

Ensemble Wendingen en poppenspelers Ulrike Quade, Eduardo de Paiva en Jim Barnard. Zondag om 13.30 en 15.30 uur in Vredenburg in Utrecht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.