JONG Tips

THEATER..

MUZIEKTHEATER

Nijntje is er weer (3+) door Stichting S.I.P over Dick Bruna's Nijntje. Tekst: Ivo de Wijs. Muziek: Joop Stokkermans. Vanmiddag in de Rijswijkse Schouwburg, 8 mei in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden, 9 mei in de Maagd in Bergen op Zoom, 12 mei in Stadsschouwburg Nijmegen, 15 mei in de Lievekamp in Oss, 16 mei in Schouwburg Tilburg.

De scheepsjongens van Bontekoe (8+). Familiemusical naar het boek van Johan Fabricius. Muziek: Fons Merkies. Regie: Peter de Baan. Vanavond in de Lievekamp in Oss, 7 t/m 9 mei in Het Park in Hoorn, 11 en 12 mei in Theater a/d Parade in Den Bosch, 14 mei in de Schalm in Veldhoven, 15 en 16 mei in De Kring in Roosendaal.

Don Quichot van Cervantes door De Stilte en Filmorkest Max Tak, in een bewerking van Carel Alphenaar (tekst) en Pablo Escande (muziek). Vrijdag in de Koornbeurs in Franeker, 8 mei in 't Speelhuis in Helmond, 9 mei in Stadsschouwburg Sittard, 15 mei in het Scheldetheater in Terneuzen.

DANS

Blikjesbende (6+) van Andreas Denk (Hans Hof Ensemble) door De Meekers. Een bende raakt betrokken bij duistere smokkelpraktijken. Vrijdag in de Vorst in Tilburg.

Beestjes (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd, vijf dieren-choreografievan Delacroix, Battle, Duato, Wiggers en Parsons. Op 7 mei in in de Lievekamp in Oss, 9 mei in Theater a/h Vrijthof in Maastricht.

Junglebook door Opus One. Dansmusical. Vrijdag in de Purmaryn in Purmerend, 8 mei in de Oranjerie in Roermond, 9 mei in het Chassheater in Breda, 15 mei in de Poorterij in Zaltbommel.

FILM

Belhamels en deugnieten, t/m 12 mei in zeven Brabantse filmtheaters (o.a. Plaza Futura in Eindhoven, Chassinema in Breda en Filmhuis Helmond) kinderfilms van Henk van der Linden, waaronder Kruimeltje en De Schippers van de Kameleon (www.brabantfilm.nl).

TENTOONSTELLINGEN

Amsterdam, Rembrandthuis: t/m 9 mei etsdemonstraties en workshop verf maken. Tel. 020-5200400.

Amstelveen, Cobra Museum (Sandbergplein 1-3): Donald Duck 70 jaar jong, de geschiedenis van Donald, de uitvindingen van Willie Wortel en demonstraties striptekenen, t/m 29 augustus; di t/m zo 11-17u. Tel. 020-5475050 (www.cobra-museum.nl).

Den Haag, Gemeentemuseum: op 6 mei (14-16u) de workshop Lief dier (met klei) n.a.v. de expositie Van Corot tot Cnne. Reserveren tel. 070-3381185. Er is ook een kindertour langs de schilderijen.

Rooodkapje (4+), door de ogen van kunstenaars onder wie schrijver Edward van de Vendel, fotografen Ellie Uytenbroek & Ari Versluis, Chrystl Rijkeboer en Peter Bastiaanssen en Sanne Avenuis. Na de tentoonstelling kunnen kinderen zelf aan de slag met bijv. dansen met de wolf, een verhaal in stripvorm maken of een stad van Roodkapje bouwen, t/m 5 september in Villa Zebra (Museumpark) in Rotterdam; di t/m zo 11-17u. Tel. 010-2411717 (www.villazebra.nl).

Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen. Kinderexpositie in het Centraal Museum in Utrecht n.a.v. de tentoonstelling Vis Vitalis. Elk weekeinde zijn er workshops. Tel. 030-2362307 of kids@centraalmuseum.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden