Jong tips

Norway Today (16+) door De Citadel. Regie: Maaike van Langen. Twee mensen besluiten samen een eind aan hun leven te maken....

Bil! (8+) door Theater Artemis. Tekst: Pietjan Dusee. Regie: Matthijs Rümke. Vier broers maken elkaar dagelijks aan het lachen met het trekken van maffe bekken. Zondag in 't Gouwe Huis in Gouda, woensdag in De Eendracht in Gemert.

Boswachters (5+) door Huis aan de Amstel. Regie: Ria Marks. Twee broers zijn altijd op weg in het bos, maar op een dag is de weg verdwenen. Zondag in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Lef - een groot ons (7+) door Theater Gnaffel. Over een jongen in het jaar 3004, wanneer de dood niet bestaat en het weer altijd mooi is. Theater met grote en kleine poppen. Zaterdag in De Cirkel in Heemskerk, zondag in De Roestbak in Almere.

Verhuizen (6+) door Loes Hegger. Een voorstelling vol beweging over weggaan en afscheid nemen, over holle kamers en volle dozen. Zondag in het Ostadetheater in Amsterdam, woensdag in Kunstmin in Dor-

drecht.

De broertjes en de strijd om de ring (7+) door Frank Groothof. Een bewerking van Wagners opera met Frank en René Groothof en Erna Sassen. Vrijdag in de Koornbeurs in Franeker, zaterdag en zondag in De Purmaryn in Purmerend.

Nanna s.o.s. Nanna (7+) door Speeltheater Holland. Regie: Onny Huisink. Nanna is de beschermengel van Martin, een avontuurlijk jongetje dat sleutels verzamelt. Zondag in Schouwburg Arnhem, woensdag in Podium Twente in Enschede.

Max de Reus (4+) van en door Peter Zegveld. Regie: Mark Whitelaw. In een mix van cartoonesk spel en animatie ontstaat het verhaal van een reus die bij de mensen wil horen. Zondag in Theater De Tobbe in Voorburg.

Het ontstaan van wit (4+) door Het Laagland. Regie: Bas Zuyderland. Een ontdekkingstocht door de wereld van kleur als een bewegend schilderij. Zondag in het Chassé Theater in Breda, woensdag in Theater Kerkrade in Kerkrade.

OPERA

De Roep van de Kinkhoorn (8+) door Opera Trionfo. Tekst: Paul Biegel. Muziek: Bart Visman. Maaike maakt zich zorgen over haar vader die op zee is. Van de God van de Zee krijgt ze een wonderschelp, de kinkhoorn die haar de weg wijst. Zondag in de Toneelschuur in Haarlem.

TENTOONSTELLINGEN

Een schaap met witte voetjes (2+), een tentoonstelling over wiegeliedjes in Natuurmuseum Groningen. Van 13 december t/m 22 augustus; di t/ vr 10-17 za zo 13-17u.

Tel. 050-3676170

(www.natuurmuseum.org).

Kinderondleidingen, op 14 en 21 december zijn er gratis kinderrondleidingen op de tentoonstelling Satire en vermaak in het Frans Hals Museum (Groot Heiligland 62) in Haarlem, t/m 4 januari; di t/m za 11-17u zo 12-17u. Tel. 023-5115775.

Della Robbia, beelden van Luca della Robbia en zijn leerlingen, in het Bijbels Museum (Herengracht 366) in Amsterdam. Vanaf deze week elke zondag om 14 uur een workshop objecten beschilderen voor kinderen vanaf 6 jaar, t/m 9 mei; ma t/m za 10-17u zo 11-17u. Tel. 020-6242436 (www.bijbelsmuseum.nl).

50 Jaar Gouden Boekjes, tentoonstelling over prentenboekentreeks met inmiddels beroemde titels als De Gele Taxi, Pietepaf, het circushondje en Wim is Weg. Tot en met 28 februari in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen; dagelijks van 10-17u. Tel. 0228-351111

(www.zuiderzeemuseum.nl).

Neo Leo, tentoonstelling over Ludwig II, 'de gekke koning van Beieren', die paleizen na liet bouwen om zijn dromen te verwezenlijken. Met workshops voor kinderen (6-12 jaar). Tot en met 4 januari in het Centraal Museum in Utrecht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden