Jong tips

DANS..

THEATER

Altijd Weer (6+) door de productieKERN. Een posche slapstick over het weervrouwtje en het weermannetje die nooit samen kunnen zijn. Zondag in De Krakeling in Amsterdam.

Kapitein Codjo en de Orkaanzee (6+) door Wijnand Stomp. Codjo is de kleinzoon van een vuurtorenwachter, maar hij mag bij de verlaten vuurtoren niet komen. Op een dag vindt hij een schat... Een vertelvoorstelling met animaties en geluiden. Zondag in de Toneelschuur in Haarlem.

Nana SOS Nana! (7+) door Speeltheater Holland. Martin houdt van veel gevaar, maar gelukkig heeft hij een beschermengel die overuren draait. Een voorstelling met twee acteurs, poppen en uitgesneden illustraties naar een boek van de Zweedse auteur Peter Pohl. Zondag in Theater De Regentes in Den Haag.

(MUZIEK)THEATER

Van drie oude mannetjes die niet dood willen (6+) door Kwatta. Een geheel gezongen voorstelling op een tekst van Suzanne van Lohuizen, begeleid door een marimba, contrabas en accordeon. Regie: Josee Hussaarts. Zondagmiddag in Arnhem (Schouwburg), woensdagmiddag in Valkenswaard (De Hofnar), 3 oktober in Den Bosch (Verkadefabriek), 9 oktober in Kerkrade (Parkstad Theater).

W3 (4+) door Het Waterhuis. Tekst: Kees van Loenen. Regie: Roel Twijnstra. Een associatieve speurtocht met muziek, liedjes en stemmen voor kinderen en hun grootouders. Zaterdag in de Stadsgehoorzaal in Kampen.

De Club van Lelijke Kinderen (5+) door Jeugdtheater Hofplein. Tekst: Koos Meinders en Harrie Jekkers, regie: Jaco van der Moolen. Over een land waar lelijke kinderen worden verbannen - gespeeld en gezongen door 53 leerlingen. Vrijdag, zaterdag en zondag in Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam.

Kan een kwartel noten balken? is een 'kijkconcert' voor acht handen, vier strijkstokken en een zaal vol ogen en oren door het Romeo Kwartet. Zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30 uur in het Concertgebouw in Amsterdam.

Meester Max en de Minimonsters (4+), muzikaal verhaal van Rindert Kromhout, verteld door Joop van Zijl. Op 26 september, 27 en 30 oktober en 3 en 7 november in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Aanvang: 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

Peter en de Wolf (7+), muzikaal verhaal verteld door Edwin Rutten en Huub Blankenberg. Op 25 september, 2, 3, 9, 10, 12, 16, 23, 24, en 31 oktober, en 6 november in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Aanvang: 14 en 15 uur. Tel. 030-2312789.

TENTOONSTELLINGEN

Tussen Kunst & Kids, kunstzinnige werkstukken van leerlingen van de Enschedese Schoolvereniging in Rijksmuseum Enschede, t/m 31 oktober.

Het geheim van Het Rembrandthuis is een boek dat werd geschreven door kinderen uit het Amsterdamse buurtcentrum De Boomsspijker. Zij onthullen het geheim waarom Rembrandt zo mooi kon schilderen. Ze maakten tekeningen, foto's en etsen die in het Rembrandthuis in Amsterdam te zien zijn. Van 25 september t/m 16 oktober.

Rooodkapje (4+), door de ogen van de schrijver Edward van de Vendel, de fotografen Ellie Uytenbroek & Ari Versluis, Chrystl Rijkeboer en Peter Bastiaanssen en Sanne Avenuis. Nog tot en met zondag in Villa Zebra (Museumpark) in Rotterdam. Op de slotdag vertellen bekende Rotterdammers, onder wie Loes Luca, Jet Sol en Joris Lutz, hun eigen versie van het sprookje van Roodkapje. Tel. 010-2411717 (www.villazebra.nl).

Het ging over cowboys, beeldend kunstenaars, grafisch ontwerpers, dansers, een cineast en een componist, lieten zich inspireren door een kinderboekenweekgeschenk. Tot en met 30 september in Museum Jan Cunen, Oss. Tel. 0412-629328 (www.museumjancunen.nl).

Vissticks voor guppies (6+), over de wonderlijke wereld van vissen, in het Centraal Museum in Utrecht naar aanleiding van de tentoonstelling Vis Vitalis. Elk weekeinde zijn er workshops. Tot en met 24 oktober. Tel. 030-2362307 of

kids@centraalmuseum.nl.

Ot en Sien van illustrator Cornelis Jetses bestaan honderd jaar en dat wordt herdacht met de tentoonstellingen De tijd van Ot en Sien, t/m 31 oktober in Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn, en Ot en Sien 100 jaar, nog t/m 2 oktober in Streekmuseum Opsterlin Gorredijk. Tel. 0513-462930.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden