John de Mol financier van Verdonk

Mediatycoon John de Mol (35 duizend euro), makelaar Harry Mens (25 duizend euro), zakenvrouw Sylvia Tóth (10 duizend euro) en vastgoedhandelaar Chris Thunnessen en ondernemer Willem Zegwaard (beiden 100 duizend euro) behoren tot de donateurs van Trots op Nederland van Rita Verdonk....

ANP

Dat blijkt uit de boekhouding van de Stichting Vrienden van Rita Verdonk, waarvan het tv-programma Netwerk delen in handen heeft. Het programma presenteerde die dinsdagavond in zijn uitzending.

Naast bovengenoemden doneerde ook een op Cyprus gevestigd bedrijf met de naam Pershore Holding een ton. Verder komen er in de gegevens waarover Netwerk beschikt enkele honderden kleinere donateurs voor. In totaal verwierf Verdonk tot het begin van de zomer zo'n zeven ton aan giften.

Verdonk noemde het in Netwerk ‘heel erg’ dat de gegevens van haar geldschieters nu op straat liggen. Ze bood hen haar excuses aan voor de gang van zaken. Verdonk ziet het lekken van de informatie als onderdeel van pogingen om Trots op Nederland zwart te maken.

Het Kamerlid zei tevreden te zijn over het bedrag dat ze tot dusver heeft binnengehaald. ‘Hiermee kan ik de beweging vorm geven.’. Volgens haar komen er nog voortdurend nieuwe financiers bij. Verdonk bevestigde in de uitzending ook dat zij in haar jonge jaren lid is geweest van de vrouwenafdeling van de PSP, een voorloper van GroenLinks.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden