JEUGDTHEATER

Feest!, een nieuwe musical van Joop Stokkermans (muziek) en Ivo de Wijs (tekst), is een lofzang op de fantasie en op de zee, waarin Corneeltje haar tiende verjaardag als piraat viert....

Amstelveen

Amsterdam

De minimusical Faust van het Belgisch Toneel is een pleidooi voor de eeuwige liefde. Vanaf 12 jaar. Geert Krimpen regisseert. Tot en met 5 januari in de Bovenzaal van de Stadsschouwburg.

Van vandaag t/m zondag staat De Krakeling in het teken van het circus. Van het superprofessionele Chinese Golden Dragon Acrobats uit Taiwan (donderdagmiddag en -avond vanaf 6 jaar), tot circus Elleboog (vrijdag vanaf 5 jaar) en het aanstekelijke kindercircus Bambino uit Utrecht (zondag vanaf 4 jaar).

Op een zolder spelen vier mannen een poolexpeditie na. Compleet met pikhouwelen, sneeuwbrillen en lakens als ijsschotsen. Tot een van hun vrouwen de was op komt halen. De verovering des Zuidpools is de nieuwe voorstelling van het Vlaamse Ensemble Leporello. Vanaf 12 jaar. Zaterdag en zondag in De Brakke Grond.

Stil praat niet meer. Tijdens de reizen met zijn moeder heeft hij zoveel van de oorlog gezien, dat hij alleen nog verlangt naar een huis. Stil de trommelaar is een bewerking van Moeder Courage van Brecht door Huis aan de Amstel. Liesbeth Coltof regisseert. Vanaf 5 jaar. Woensdag in De Krakeling.

Den Bosch

De geheime tuin, een minimusical voor de hele familie, is gebaseerd op het beroemde boek van Frances Hudgson-Burnett. Hoe een dapper meisje een ziek jongetje redt en geheimen ontrafelt. Frans Malschaert regisseert bij De Zuidpunt. Vanaf 7 jaar. Maandag en dinsdag in Theater Bis.

Rotterdam

Wat gebeurt er als een troep kostschooljongens een vliegtuigramp overleeft op een paradijselijk eiland? In Lord of the flies, de klassieke roman van William Golding, loopt dat uit op een verwilderde strijd. Léon van der Sanden regisseert de familievoorstelling bij het RO Theater. Vanaf 10 jaar. Van vandaag t/m zondag.

Tiel

Wijnand Stomp is een geboren verteller. Voor Mamparagutu putte hij uit de verhalen op de Antillen. Onder regie van Helmert Woudenberg maakte hij die vertelvorm geschikt voor de grote zaal. Een familievoorstelling vanaf 6 jaar. Zondag in het Agnietenhof.

Tournee

Marie Anna is een meisje. Haar moeder is ziek en haar vader is weg. Ze vindt troost bij een berengezin zolang niemand erachter komt dat ze er eigenlijk niemand is die voor haar zorgt. Het Berenhuis is een nieuwe voorstelling van Speeltheater Holland met muziek en poppen. Regie en script van Margrith Vrenegoor. Vanaf 8 jaar. Vandaag, vrijdag, zaterdag en zondag in Edam (Speeltheater), woensdag in Bergen op Zoom (Theater De Maagd).

Een jongen komt in dienst van een molenaar die ook een tovenaar blijkt te zijn. De molen blijkt een school voor zwarte kunst. Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek maakte Inez Derksen Meester van de zwarte molen, een theatrale vertelling met vijf acteurs. Vanaf 8 jaar. Zondag in Gouda (Garenspinnerij), woensdag in Groningen (Het Kruithuis).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden