JEUGDTHEATER

Het heksje Platvoetje wordt uitgelachen door de andere heksen, want als ze tovert, groeien haar voeten. Ze vlucht en komt terecht in de badkamer van Nikkie, die Platvoetje probeert over te halen haar te laten vliegen....

Amsterdam

Wie bang is voor de ander moet het 'monster' binnenin onder controle krijgen. Palestijnse en Nederlandse jongeren gaan met weinig taal de strijd tegen die monsters aan. Artisjok/Nultwintig brengt De Angst van binnen (12+), die op 26 maart in de Krakeling in première gaat.

Jacques Offenbach schreef Het Luchtkasteel in 1856 voor zijn eigen theatertje de 'Bouffes Parisiens', een houten loods aan de Champs-Elysées in Parijs. Vrijdag is deze 'opéra comique' (6+) te zien in het Marionetten Theater.

Op een dag moeten alle mensen hun horloge inleveren bij de koning, want de koning wil de enige zijn die bij de tijd is. Anansi 'leent' het horloge van de vorst, maar vergeet het terug te geven. Het land staat op zijn kop. Wijnand Stomp van Kalebas speelt Mister Mc Anansi. Vanaf 6 jaar. Op 26 maart in BC Gein.

De zoon van keizer Napoleon Bonaparte zit gevangen in een Oostenrijkse burcht. Liefdesbrieven beuren hem op. Als hij kan ontsnappen om zijn vader op te volgen, twijfelt de jonge prins. Blauw Vier speelt Napolejong, voor iedereen vanaf 9 jaar, zondag in De Meervaart.

Den Haag

Anumadutchi ontwikkelde een eigen muziekstijl door westerse en Afrikaanse ritmes, melodieën en technieken te combineren. De vijf westerse slagwerkers zijn bij meesterdrummers uit Senegal en Mozambique in de leer geweest. In Theater aan het Spui presenteert Stella op 25 maart de première van Slag Werk, een slagwerkconcert voor publiek vanaf 7 jaar.

Delfzijl

In een denkbeeldig hoog Noorden heten alle man Jan en alle vrouwen Anna. Behalve ouwe, schele Mie Kerkhofs, die heet Mie. Maar dat is dan ook een zeer speciaal geval. Jeugdtheater Rosa Sonnevanck speelt Vuur! voor jongeren vanaf 12 jaar. Zondag in De Molenberg.

Utrecht

Er woord geen woord gesproken in Sokken van Theatergroep Burpp!, maar des te meer wordt er muziek gemaakt, gecomponeerd door Joost Belinfante (Doe Maar, Mexicaanse Hond e.a.). Erik du Pon regisseert. Zondag in de Stadsschouwburg.

Tournee

In 1828 staat er plotseling op een marktplein een jongen die niet kan spreken en nauwelijks kan lopen. Alleen zijn naam kan hij schrijven: Kaspar Hauser. Roel Adam liet zich inspireren door deze raadselachtige geschiedenis. Teneeter en Ensemble Contraint spelen Kaspar Hauser. Vrijdag in Dordrecht (Schouwburg), zaterdag in Amsterdam (De Krakeling; na afloop volgt een nagesprek met Teneeter), zondag Arnhem (Schouwburg).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden