JEUGDTHEATER

Twee grote mannen en twee jazzmusici vragen zich af wat moeders eigenlijk doen als hun kinderen niet thuis zijn. Hun zoektocht werpt vele vragen op....

Amsterdam

Pa Ubu droomt van grote rijkdom en absolute macht. Opgehitst door zijn vrouw besluit hij de koninklijke familie te vermoorden. Alleen de 14-jarige prins weet te ontkomen. De staatsgreep zet een krankzinnige reeks gebeurtenissen in gang. Ubu is een absurde, harde komedie van Mevrouw Smit, gespeeld door jongeren van 16 tot 20 jaar, naar een tekst van Alfred Jarry. Vrijdag (première) en zaterdag in het Ostadetheater.

De Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh is een muziektheatervoorstelling over de historische vlucht in 1927. Geteisterd door mist en sneeuwstormen maakt de jonge vliegenier de barre tocht. Regie Monique Corvers. Vanaf 7 jaar. Zondag in de Krakeling.

Matti gaat ongewild met een trein mee, terwijl zijn twee vriendjes ongerust achterblijven. Matti en het zwarte pad is een voorstelling van Theatergroep Terra. Vanaf 7 jaar. Zondag in de Brakke Grond.

Juffrouw Henriette is bang in het donker. Oppas Karel moet haar gerustellen, maar voelt daar weinig voor. Hij is babysit, geen damessit. Op 4 en 5 maart presenteren Karel Eykman en Henriëtte Schenk in de Stadsschouwburg het liedjesprogramma Op blote voeten door de nacht. Vanaf 5 jaar.

Weesp

Alle mensen moeten van de koning hun horloge inleveren, want hij wil de enige zijn die bij de tijd is. Anansi 'leent' het horloge van de vorst, maar vergeet het terug te geven. Wijnand Stomp van Kalebas speelt Mister Mc Anansi. Vanaf 6 jaar. Op 5 maart in Weesp (Ver. City of Wesopa).

Hengelo

Liefde is een opstandige vogel van Jeugdtheater Rosa Sonnevanck is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Met verhalen over de liefde, 'omdat we er nooit genoeg van kunnen krijgen en omdat het zo moeilijk is om er in te geloven'. Zaterdag in de Schouwburg.

Utrecht

Tot en met zondag doen verschillende theaters in Utrecht mee aan de poppentheaterweek. Poppen- en objecttheater voor volwassenen en kinderen. In de Stadsschouwburg (Blauwe Zaal) vrijdag Feike Boschma met Poppen aan het dansen voor volwassenen, zaterdag Max Vandervorst met het familieconcert 'Het Spa-Manneke' en zondag Tof Théâtre met 'Cabane' (8+); in Theater Kikker vanmiddag en vrijdag Theater Terra met 'Matti en het zwarte pad' (7+); in Rasa zaterdag en zondag Compagnie Danaye (Togo) met 'De avonturen van Zando' en 'Zando in het land van de blanken' (7+); in De Utrechtse School tot en met vrijdag muziekmachines van Bosch en Simons.

Tournee

Twee kinderen zijn zo aan elkaar verknocht dat ze vluchten als hun ouders hen willen scheiden. Onderweg komen ze tot de ontdekking dat ze toch van elkaar verschillen. Koningskinderen heet de succesvoorstelling van Dansend Hart. Vanaf 5 jaar. Zondag in Almere (De Roestbak), op 5 maart in Alkmaar (De Vest).

Als je vier bent en zo woedend dat zelfs de straat te klein is voor een uitbarsting, dan bof je als je een draak vindt. Soms verdwaal ik in een draak is een visueel hoorspel van Theater Artemis, naar een idee van Moniek Merkx. Vanaf 4 jaar. Zondag in Enschede (Schouwburg), woensdag in Drachten (De Lawei).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden