JEUGDTHEATER

Een vader plukt in de tuin van een monster een roos voor zijn lievelingsdochter. Zijn dochter moet met het monster trouwen om hem te redden....

Amsterdam

In 1828 staat er plotseling op een marktplein een jongen die niet kan spreken en nauwelijks kan lopen. Alleen zijn naam kan hij schrijven: Kaspar Hauser. Teneeter en Ensemble Contraint spelen Kaspar Hauser, maandag en dinsdag in De Brakke Grond.

Den Bosch

Kaatje ligt vaak overhoop met haar ouders, haar moeder is een kenau, haar vader een kluns. Maar het geeft niet, want ze heeft Tijger en Tijger heeft haar. Theater Artemis speelt in het eigen theater nog één keer de eenakter Kijk de Tijger (9+) van Frank van Os. Peter Sonneveld regisseert. Zondag in de Prekerspoort.

In Theater aan de Parade en de Spiegeltent tot en met 26 april het Kunst jr. Festival met tal van jeugdtheatervoorstellingen, dans- en muziekproducties, films, lezingen en presentaties.

Den Haag

De vijf leden van de Haagse slagwerkgroep Anumadutchi zijn bij meesterdrummers in Afrika in de leer geweest. Ze spelen nieuwe repertoire in Slagwerk (7+), een project van Stella Den Haag. Zondag in de Appelloods (Laan van Poot 97).

In poppentheater Frank Kooman zaterdag 'Het Bakbeest' en woensdag 'De hippe kangoeroe'; in het Weens Minitheater zaterdag clown Foppo (3+); in Poppentheater Guido van Deth zaterdag 'De Muizentemmer'; in het Haags Filmhuis zondag en woensdag 'The secret of Roan Inish' (8+); in het Volksbuurtmuseum woensdag poppentheater Rob Numan.

Tournee

Als Klaas een foto vindt waar hij twee keer op staat, weet hij dat hij een tweelingbroertje heeft. 'Dat is Keesje', zegt zijn moeder, 'hij is ergens anders'. Klaas besluit naar hem op zoek te gaan. Het Speeltheater herneemt Klaasje ergens anders. Zondag in de Singer Concertzaal in Laren, op 4 mei de laatste voorstelling in Enschede (Schouwburg).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden