JEUGDTHEATER

Wat gebeurt er als een troep kostschooljongens een vliegtuigramp overleeft op een paradijselijk eiland? In Lord of the flies, de klassieke roman van William Golding, loopt dat uit op een verwilderde strijd....

Alkmaar

Amsterdam

In Tweesprong ontmoeten we zes reizigers, die in hun bagage ook hun persoonlijke eigenaardigheden en (on)hebbelijkheden hebben gepakt. 'Tweesprong' is de nieuwste jeugddansvoorstelling van Danstheater Arena voor publiek vanaf 7 jaar. Zaterdag gaat 'Tweesprong' in De Krakeling in première.

Den Bosch

Als je vier bent en zo woedend dat de kamer, het huis en de straat te klein zijn voor een uitbarsting, dan bof je als je een draak vindt. Want draken lopen alles plat en zetten alles in vuur en vlam. Soms verdwaal ik in een draak is een visueel hoorspel van Theater Artemis. Vanaf 4 jaar. Vrijdag, zaterdag en zondag in De Prekerspoort.

Delft

Twee vrouwen komen verhalen vertellen in een klaslokaal. Dat gaat niet zo best, want ze zijn het nergens over eens. Tot ze besluiten het één keer samen te proberen. De meemaakster is een voorstelling van Rob de Graaf, vrijdag bij Theater Maccus.

Op een dag ontdekt Faëton dat de Zon zijn vader is. Toch kan hij het moeilijk geloven. Als teken van zijn vaderliefde laat Helios zijn zoon de zonnewagen rond de aarde mennen. Dat loopt helemaal mis. Rob de Graaf bewerkte Vondels Faëton. Eveneens op vrijdag in Theater Maccus.

Maastricht

Twee kinderen zijn zo aan elkaar verknocht dat ze vluchten als hun ouders hen willen scheiden. Onderweg komen ze tot de ontdekking dat ze toch van elkaar verschillen. Koningskinderen heet de succesvoorstelling die Dansend Hart opnieuw op het repertoire heeft genomen. Vanaf 5 jaar. Zondag in Theater Kumulus.

Utrecht

Honni soit qui mal y pense luidt de naam van Paul Peyskens' nieuwe toneelstuk, een avondvullende komedie in vier bedrijven, geheel geschreven op rijm. Over verliefde koningskinderen van het Engelse en Franse hof en hun lastige ouders. Vanaf 14 jaar. Op 31 januari in De Utrechtse School.

Het verhaal speelt zich af in een denkbeeldig hoog Noorden, waar alle mannen Jan heten en alle vrouwen Anna. Behalve ouwe, schele Mie Kerkhofs. Maar Mie is dan ook een zeer speciaal geval. Rosa Sonnevanck speelt Vuur!, de meesterproef van de jonge actrice Marit van Bohemen, in een regie van Helmert Woudenberg. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Zaterdag in CC Parnassos.

Purmerend

Op dezelfde dag geboren, verliefd op hetzelfde meisje en op dezelfde dag gedood. Dit noodlot treft de tweelingbroers in Bloedlink. De 15 jonge spelers van Nultwintig brengen de muziektheatervoorstelling 'Bloedlink' van theatervoorziening Cosmic, op 4 februari in De Purmaryn.

Tournee

Marie Anna is een meisje. Haar moeder is ziek en haar vader is weg. Ze vindt troost bij een berengezin zolang men niet weet dat er niemand is die voor haar zorgt. Het Berenhuis van Speeltheater Holland wordt geregisseerd door Margrith Vrenegoor. Vanaf 8 jaar. Zaterdag in Drachten (De Lawei), zondag in Haarlem (Schouwburg).

Een jongen komt in dienst van een molenaar die ook een meester in dezwarte kunst blijkt te zijn. Gebaseerd op het kinderboek maakte Inez Derksen Meester van de zwarte molen, een theatrale vertelling met vijf acteurs. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zaterdag in Lelystad (De Kubus), zondag in Utrecht (Blauwe Zaal), op 5 februari in Amsterdam (Ostadetheater).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden