JEUGDTHEATER/DANS

In Danny en Roberta van het Muztheater lopen twee jonge, contactgestoorde mensen elkaar tegen het lijf in een café. Vanaf 16 jaar....

Tournee

Krokodil en Olifant (4+) speelt zich in twee huiskamers af, het publiek zit op het vloerkleed. Krokodil en Olifant zijn buren, de een schildert en speelt contrabas, de ander saxofoon. Vanaf 4 jaar. Zondag in Amersfoort (de Lieve Vrouw) en woensdag in Amsterdam (de Krakeling).

Bekende en minder bekende sprookjes zijn op een originele manier aan elkaar gelast in Soms verdwaal ik in een draak (4+) van Theater Artemis. Zaterdag in Tilburg (de Vorst), zondag in Groningen (Grand Theatre), woensdag in Leeuwarden (de Harmonie).

In een geheimzinnig kasteel woont de zieke Collin alleen tussen grote mensen. Dan komt Mary bij hen wonen. De Geheime Tuin is een vrolijke, poëtische musical, naar het gelijknamige boek. Vandaag en vrijdag in Sittard (Sirkeltheater), zaterdag en zondag in Maastricht (Bonbonnière).

Amsterdam

In een winkelmagazijn scheppen tien jonge mensen hun eigen wereld. De een droomt van een carrière, een ander vindt werken maar niks. Semilla (12+) wordt gespeeld door Nultwintig. Vanaf 12 jaar. Vandaag, vrijdag en zaterdag in de Krakeling.

Edam

Speeltheater Holland neemt Het Berenhuis in reprise. Een aandoenlijk verhaal over kinderen die aan niemand willen laten merken dat hun vader zoek is en hun moeder doodziek. Zaterdag in het Speeltheater.

Rotterdam

Het Toneelschap B & D (Loek Beumer & Peter Drost) speelt De tien geboden, een familievoorstelling over het goede en het kwade, welles en nietes. Regie is van Lidwien Roothaan. Zaterdag première in de Schouwburg.

Utrecht

Wie past de jurk van Assepoes? Ontdekt worden door een prins, dat wil iedereen. Drie danseressen strijden om de hoofdrol in het beroemde sprookje op muziek van Prokovjef. Geen Assepoes (7+) is een choreografie van Wies Merkx bij Dansend Hart. Zondag première in de Blauwe Zaal.

Het romantische drama Cyrano door het Vlaamse gezelschap Blauw Vier is een verrukkelijke voorstelling. Met drie onweerstaanbare acteurs, ouderwetse theatermiddelen en een hoop lawaaierige oude rommel. Vanaf 14 jaar. Op 29 en 30 oktober in de Blauwe Zaal.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden