JEUGDTHEATER/DANS

Doekje is een prinses, wier ouders een misdaadsyndicaat leiden. Ze zijn zo door en door slecht dat Doekje zich van hen wil laten scheiden....

Tournee

Het overbekende sprookje van Assepoes, het verschoppelingetje dat verandert in een prinses, oogt in de toneelversie van Theater Teneeter als nieuw. Heleen Verburg schreef een klinkende tekst. Vanaf 6 jaar. Zaterdag in Delft (De Veste), zondag in Arnhem (Schouwburg), maandag in Zevenaar (Theater Bommersheuf), dinsdag in Leeuwarden (De Harmonie).

In De Rode Ballon, een musical voor de hele familie, wordt gespeeld en gezongen door Jeugdtheaterschool Zuid Holland. Vrijdag in Sneek (Amicitia), zaterdag en zondag in Alphen a/d Rijn (Parktheater), dinsdag in Papendrecht (Theater De Willem).

Amsterdam

Zeven jonge mensen proberen te overleven in een chaos waar iedereen elkaar opvreet, inslikt en uitspuugt. Komosha betekent in het Afrikaans de plek waar je vandaan komt. Een voorstelling van Speeltheater Gent. Vanaf 14 jaar. Maandag (première) en dinsdag in De Brakke Grond.

Part Two, een nieuwe tekst van Oscar van Woensel, gaat over vriendschap. Maar het is ook de reconstructie van een moord. Cabaretesk en aanstekelijk theater, geregisseerd door Daniëlle Wagenaar. Vanaf 14 jaar. Vrijdag en zaterdag in Muiderpoorttheater.

Rotterdam

Theater Maatwerk maakt theater met verstandelijk gehandicapten. Griezels van Roald Dahl is hun eerste kindervoorstelling. Vrijdag, zaterdag, zondag (première), maandag en dinsdag in hun eigen theater: Willem Buytewechstraat 42.

Utrecht

Arthur en Olivier zijn vrienden, maar als de een kakelt over meiden, is de ander totaal niet geïnteresseerd. Er steekt een storm op, de een wil naar links, de ander naar rechts. Jeugdboekenschrijfster Veronica Hazelhoff schreef met Sneeuwstorm haar eerste avondvullende toneelstuk. Vanaf 10 jaar. Dinsdag beginnen de try-outs in De Paardenkathedraal, zaterdag 27 december is de première.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden