Je eigen website om je huis te verkopen

Met huistekoop.tv biedt Cees van Dongen (55) huizenverkopers een verkoopkanaal met extra diensten.

DOOR WOUTER KEUNING

Wat is het idee?

'Huistekoop.tv is een website waarop mensen hun woning op eenvoudige maar professionele manier beter of opnieuw onder de aandacht kunnen brengen. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als vervanging van Funda of Jaap, we zien het echt als extra verkoopkanaal. Een woningverkoper krijgt voor zijn huis een eigen website met bijbehorend e-mailadres en Twitteraccount. Bij de presentatie richten we ons sterk op beeld. In een verkoopvideo kunnen verkopers een heel goed beeld geven van hun huis. Bij afname van het all-inpakket zijn als offlinecomponent ook gepersonaliseerde visitekaartjes, brochures en raamposters inbegrepen .

Hoe kwam u daarop?

Mijn zakelijk partner en ik hebben allebei frustrerende ervaringen met het verkopen van een woning. We weten hoe lastig dat kan zijn en hoe moeilijk het is je huis blijvend onder de aandacht te houden. Op grote sites als Funda en Jaap staan ongeveer 250 duizend woningen. Probeer daar maar eens op te vallen.

Hoe verdient u hiermee geld?

We bieden verschillende pakketten aan tegen betaling. Het all-inpakket wordt aangeboden voor een eenmalig bedrag van 0,1 procent van de verkoopprijs van een huis. We hanteren een maximum van 499 euro. Voor dat geld staat je huis een jaar op onze site. Naast dit pakket bieden we ook nog losse diensten aan. Klanten kunnen via onze site professionele fotografen inhuren of een opvallend raambord bestellen. Als ze dat via ons doen, ontvangen wij daarvoor per opdracht een bedrag.'

Hoe verloopt de financiering?

Tot nu toe hebben we alles zelf gefinancierd. We hebben de site gewoon in eigen beheer ontwikkeld dus tot op heden is het vooral een kwestie geweest van tijd. We zijn nu op zoek naar een externe financier. Met name voor het in de markt zetten van het product en het krijgen van naamsbekendheid hebben we geld nodig. Met een bedrag van 10- tot 20 duizend euro kunnen we een aardige campagne draaien, vermoed ik.

========================

Naam: Cees van Dongen

Bedrijf: huistekoop.tv

Product: website voor woningverkoop

Investering: vooral tijd

Nog nodig: 10- 20.000 euro

Ook een tech-startup die een gat in de markt denkt te hebben gevonden?

Mail : w.keuning@volkskrant.nl

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden