JAZZ

Boeren! heet de nieuwe groep van cornettist Eric Boeren, in een bezetting die veel goeds belooft: altist Michael Moore, bassist Wilbert de Joode, slagwerker Han Bennink....

Tournee

Zangeres Astrid Seriese is vanavond in Stadsschouwburg, Haarlem; vrijdag in De Vest, Alkmaar; zaterdag in Concertgebouw, Hengelo; dinsdag in Stadsschouwburg, IJmuiden.

Zangeres Soesja Citroen treedt vrijdag op in Amsterdam (Bimhuis), zaterdag in Utrecht (Muziekcentrum Vredenburg), zondag in Amersfoort (De Flint).

Amsterdam

In het Bimhuis donderdag het trio van saxofonist Yuri Honing, met pianiste Sylvie Courvoisier en tenorist Ab Baars. Vrijdag zangeres Soesja Citroen, zaterdag kwartet Blast, dinsdag twee groepen uit het Vancouver Improvisors Collective: het trio van klarinetvirtuoos François Houle en Talking Pictures.

Zaterdag een dubbelconcert in de kleine zaal van het Concertgebouw, met pianist Marc van Roon & Strings en Joshua Samson & Audible Lifestream.

Breda

Het Jazz Festival Breda begint donderdag met een gala-avond in het Chassé Theater, met onder andere het Metropole Orkest o.l.v. Jerry van Rooijen (met de vocalisten Dee Daniels en Till Brönner), het Willem Breuker Kollektief en Greetje Kauffeld, violist Frans Poptie en trio Dig d'Diz met het Mondriaan strijkkwartet. Vrijdag drummer Jeff Hamilton en 'A New Orleans Night'. Zaterdag optredens van jazzaccordeonist Richard Galliano en gitarist Jesse van Ruller. Zondag vanaf 14 uur het 27ste Internationale Jazzconcours.

Eindhoven

Het festival Untitled Music in de Effenaar presenteert 'muzieksoorten die zich doorgaans in de marge bevinden'. Zondag vanaf 15 uur: het Dark Woods Ensemble van saxofonist Marty Ehrlich, Red Snapper (jazz & Drum 'n Bass), techno-dj's Max 404 en David Caron, Vershki da Koreshki en 'elektrisch muziektheater' van Paul Koek en Horst Rickels.

Emmen

Het Amsterdam Jazz Quartet van pianist Robert Jan Vermeulen speelt 'Portraits': muzikale portretten van Gary Kasparov, de Dalai Lama en anderen. Dinsdag in de Bras-

serie.

Enschede

In De Tor is vrijdag een optreden door het latinjazz-kwintet van zangeres Estrella Acosta.

Gouda

Hans Dulfer speelt zondag om 15.30 uur in de Agnietenkapel.

Groningen

In het Grand Theatre de 7de editie van Trois Jours de la Grande Musique. Donderdag de ontmoeting van twee gitaristen, de Amerikaan Marc Ribot en de Canadees René Lussier met en de Groningse formatie D'Arling Brothers. Vrijdag het trio van klarinettist Franéis Houle (Can), Yuri Honing trio met Ab Baars en Sylvie Courvoisier en het Bojan Z Quartet. Zaterdag zigeuner- en volksmuziek met Bratsch, Raymond Boni en Latcho Drom.

Hilversum

Solo-pianoimprovisaties, uitgevoerd door Guus Janssen, zondag vanaf 16 uur in Studio CNM.

Leiden

Het Deep River Quartet brengt jazz, blues en ballads ten gehore, woensdag in de Stadsgehoorzaal.

Purmerend

Zangeres Laura Fygi zingt ballads en standards, zaterdag in De Purmaryn.

Rotterdam

Kwartet Blast ('polyritmiek met harde beats') treedt woensdag op in Dodorama.

Utrecht

Het trio van saxofonist Yuri Honing, met als gasten saxofonist Ab Baars en de pianiste Sylvie Courvoisier, geeft zaterdag een concert op het SJU Jazzpodium. Zondag wordt daar een optreden verzorgd door het trio van de pianist Michiel Borstlap.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden