JAZZ

De New Concert Band van Henk Meutgeert is onder de hoede gekomen van het Amsterdamse Concertgebouw en heet voortaan Jazz Orchestra of the Concertgebouw....

Tournee

De New-Yorkse formatie Hasidic New Wave, met trompettist Frank London, brengt een stevig mengsel van jazz, funk en joodse tradities. Vrijdag in Paradox, Tilburg en zaterdag in Nighttown, Rotterdam.

Het kwintet van trombonist Chris Abelen, met tenorist Tobias Delius en gitariste Corrie van Binsbergen, is zaterdag op het SJU Jazzpodium, Utrecht; zondag om 15 uur in de Harmonie, Leeuwarden.

Het Brits-Nederlandse dubbelduo John Butcher/ Phil Durant en Steve Heather/ Jan-Bas Bollen mengt elektronica, viool, saxofoon en slagwerk. Zaterdag in Lokaal 01, Breda, zondag om 15 uur in Dodorama, Rotterdam en maandag in Wilhelmina, Eindhoven.

Lydia van Dam zingt repertoire van Joni Mitchell, vrijdag in Roosendaal (De Kring), zaterdag in Deventer (Bouwkunde).

Amsterdam

In Paradiso zondagavond een combinatie van het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza en de formatie Sfeq, met Bart Suèr (altsax) en dj Git Hyper (draaitafels).

Zangeres Ilse Huizinga is zondag om 15 uur in mediacafé B en W.

Het Bimhuis presenteert vanavond Peter Guidi (alt- en basfluiten), vrijdag Alex Coke New Texas Swing met bassist Arjen Gorter, zaterdag Michael Moore/Cor Fuhler/Tristan Honsinger.

Den Haag

Pianist Peter Beets is zondag om 16 uur in de Regentenkamer.

Edam

In Mahogany Hall vanavond de pianisten Ivo Janssen en Michiel Borstlap.

Hardenberg

Rita Reys treedt vrijdag op in De Voorveghter.

Hoorn

Trio van tenorist Yuri Honing, zaterdag in Jazz Affairs.

Leiden

In De Waag zaterdagavond een avond gewijd aan saxofonist John Coltrane (1926-1967), met historische films en video's, boeken- en platenmarkt.

Tromboniste Akki Haak speelt vanavond in De Burcht.

Rotterdam

'Buddies in Soul' heet het kwintet van pianist Cees Slinger met trompettist Ruud Breuls, zondag 15.30 uur in het Doelencafé.

Zondagavond in De Doelen dubbelconcert met The Chris Barber Jazz & Blues Band en Mr. Acker Bilk and his Paramount Jazzband.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden