JAZZ

De tenorsaxofonisten Odean Pope en David Murray soleren bij het Jan Kuiper Trio, vanavond in Groningen (Spieghel), vrijdag in Niehove (Kerk), zaterdag in Edam (Mahogany Hall) en zondag in Amsterdam (Bimhuis)....

Tournee

Almere

De Sultans of Swing, bestaande uit de pianisten Cor Bakker en Louis van Dijk, vibrafonist Frits Landesbergen en bassist Edwin Corzilius, treden woensdag op in de Metropole.

Amsterdam

In het Bimhuis vanavond het kwintet van de Duitse klarinettist Theo Jörgensmann en de Litouwse saxofonist Petras Vysniauskas, met Kent Carter (bas), Andreas Willers (gitaar) en Klaus Kugel (drums, percussie); vrijdag X-or on Tour met Luc Houtkamp & Richard Barrett, Mary Oliver solo, Fred van Hove solo, Analecta en het Luc Houtkamp Quartet; zaterdag presenteert de formatie Greenfield de cd 'Toom Toom'.

Dordrecht

Zaterdag in Jazzpodium DJS de Amerikaanse formatie The Fensters met Andy Middleton (saxofoon), Francois Theberge (saxofoon), Paul (contrabas) en Alan Jones (drums).

Haarlem

Trombonist Bart van Lier is zondag te gast bij de wekelijkse 'Autumn jazz in session' (vanaf 18 uur) in Het Wapen van Kennemerland.

Harderwijk

Zondag geeft vocaliste, tromboniste Akki Haak en haar band om 15 uur een concert in de Catharinakapel.

Hoorn

Het Vandoorn Trio (Ineke Vandoorn, Van Vugt, Vloeimans) treedt zaterdag op in het Huis Verloren (Kerkplein 10b).

Leiden

Het Dick de Graaf European Quintet, dat vorig jaar een cd uitbracht op het label Challenge Records, geeft een eenmalig concert in Nederland: vanavond in sociëteit de Burcht.

Middelburg

Het kwintet van saxofonist Paul Kemenade met Hans Sparla, trombone, Jeroen van Vliet, piano, Eric van der Westen, bas en Pieter Bast op drums, treedt zaterdag op in het Centrum Nieuwe Muziek.

Rotterdam

Zaterdag in Popular het Marc Copland Quartet.

Zondag in Dizzy de zangeres Viviane Godoy en haar band; dinsdag het kwartet van gitarist Ben Boogaard met Jasper Blom (tenorsaxofoon), Henk de Laat (bas) en Pieter Bast (drums).

In het Doelencafé presenteert het Pierre Courbois Quintet zondag om 15.30 uur de nieuwe cd 'Live in Germany'.

Tilburg

Vanavond in Paradox een soloconcert door de Amerikaanse gitarist David Tronzo; vanmiddag vanaf 15 uur een workshop door Tronzo.

Voorburg

Het internationale kwintet van trompettist Joachim Losch en tenorsaxofoniste Anja Nielsen, speelt vrijdag in de Tobbe.

Zaandam

Josee Koning e Grupo met een 'Tribute to Antonio Carlos Jobim', vrijdag in de Burcht.

Zwolle

De formatie SFeQ speelt zaterdag in het Papenstraattheater.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden