JAZZ

Tournee..

Joe Zawinul treedt dinsdag op in de Oosterpoort, Groningen en woensdag in 013, Tilburg.

Grand Slam, gelegenheidsgroep met tenorist Joe Lovano, gitarist Jim Hall, bassist George Mraz en drummer Lewis Nash, is dinsdag in de Melkweg, Amsterdam en 21 oktober in de Oosterpoort, Groningen.

Splinks, 13-koppig orkest van stemkunstenaar Jaap Blonk, presenteert de nieuwe cd 'Consensus'. Vanavond in het Muziekcentrum Den Bosch, zaterdag in Bimhuis, Amsterdam.

Time Out, 'Surinames Top Jazz Kwartet', is voor het eerst in Nederland. Zondag om 12 uur in Radio West, Den Haag, woensdag in Odeon, Rotterdam.

Het kwartet van Paul van Kemenade is uitgebreid met Zuid-Afrikaanse gasten: Feya Faku (trompet), Louis Mhlanga (gitaar) en Sydney Mnisi (sax). Vanavond in Flora Theater, Delft, vrijdag in Theater Romein, Leeuwarden.

Vanbinsbergen speelt zondag in O'42, Nijmegen, maandag in Wilhelmina, Eindhoven en dinsdag in Dizzy, Rotterdam.

De Fra Fra Big Band is op tournee met de Amerikaanse tenorist David Murray. Vanavond in de Leeuwenburg, Deventer, vrijdag in de Meervaart, Amsterdam, zaterdag in de Harmonie, Leeuwarden, zondagavond in Bonbonnière, Maastricht, maandag in Vredenburg, Utrecht, dinsdag in Gigant, Apeldoorn en woensdag in Dr Anton Philipszaal, Den Haag.

Alkmaar

Links, sextet van gitariste Corrie van Binsbergen met drie klassieke strijkers, is zaterdag in Provadja.

Amsterdam

In het Bimhuis vanavond Jasper Bloms Dialect, vrijdag Sean Bergins MOB, zondag Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Bert Joris.

De Crea Big Band met altist Benjamin Herman en dj JM, maandag in Meander.

Den Haag

Het Jarmo Hoogendijk/ Ben van den Dungen Quintet is zondag in Dr Anton Philipszaal.

Edam

In Mahogany Hall zaterdag septet van gitarist Jan Kuiper, met John Engels (drums), Pape Seck (djembe) en Ronald Snijders (fluit).

Enschede

V, sextet van bassist Tony Overwater met zangeres Fee Claassen en saxofonist Yuri Honing, geeft vrijdag een concert in De Tor.

In het Amphitheater, campus Universiteit Twente, houdt Bart Suèr, saxofonist van SFeQ, maandag om 12.35 een lezing over 'Jazzinvloeden in de popmuziek'. Om 20.15 uur het trio Borstlap Bennink Glerum.

Groningen

Ronald Snijders en Niehove Trio, vanavond om 23.30 uur in De Spieghel.

Hoorn

In Jazz Affairs zaterdag Dirk Balthaus & Sven Schuster.

Leeuwarden

Music Hall 99, vrijdag en zaterdag in de Harmonie en Theater Romein, presenteert jazz, pop en wereldmuziek. Met Willy Deville, David Murray & Fra Fra Sound, Paul van Kemenade, The Watchman, Yulduz, Taildragger, Laïs en Nederlands Jazzconcours.

Purmerend

In D'Hooge Gast zondag zangeres Carmen Gomes.

Roosendaal

De Amerikaanse trombonist Ed Neumeister is solist bij de Frits Bayens Big Band, zondag in het Verkadehuis.

Rotterdam

Salsabop met trompettiste Saskia Laroo, zondag in het Doelencafé.

Zondag om 15 uur in Dodorama première van Raffinaderij, voor 'meerpersoons monsterklarinet' en andere speciaal voor dit muziekproject gebouwde instrumenten.

Tilburg

In Paradox vrijdag Dialect, kwartet met tenorist Jasper Blom en drummer Tom Rainey; zondag om 15 uur Quadrant van bassist Eric van der Westen.

Utrecht

In Muziekcentrum Vredenburg vanavond gratis toegang bij gitaarduo Jesse van Ruller/ Maarten van der Grinten. In de grote zaal vanavond Chris Barber Jazz & Blues Band.

Het SJU Jazzpodium presenteert zaterdag Dialect, kwartet met tenorist Jasper Blom en drummer Tom Rainey; zondag nieuwe aflevering van Music World Series, met Vitold Rek, Hester Bovenhuis, Michael Baird, Oene van Geel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden