JAZZ

In het Openluchttheater van het Vondelpark zondagmiddag de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira en pianist Juan Pablo Dobal (14 uur), het trio van de Portugese zanger/gitarist Fernando Lameirinhas (15 uur) en het duo Raymond van het Groenewoud/ Bertus Borgers (16 uur)....

Amsterdam

In het Bimhuis vrijdag Gerardo Rosales Latin Jazz Ensemble, zaterdag presentatie zomerworkshop SWING o.l.v. saxofonist John Tchicai.

Den Haag

In het Vermeerpark zaterdag om 15 uur 'Haagse Helden', met o.a. pianist Cees Slinger, drummer John Engels, tenorist Ben van den Dungen.

Zondag om 14 uur in het Zuiderpark zangeres Soesja Citroen.

Den Oever

In café Bij Max zaterdag Trombone Consortium, trombone plus ritme (André Pet en Bert Boeren).

Dordrecht

Zaterdag in Jazzpodium DJS de uitreiking van de 'Dordtse Jazz Prijs 1998' aan Olaf Zwetsloot & Line's End, een formatie die invloeden van Monk en Steve Coleman combineert met poëzie en middeleeuwse muziek.

Eindhoven

Het kwintet van gitarist Maurice Leenaars, met altsaofonist Paul van Kemenade, speelt een mengeling van jazz en flamenco, vrijdag in Cultureel Centrum de X.

Ezinge (Gr)

In de Allersma Borg zondag vanaf 13.30 uur een Midzomermuziekfestival met o.a. pianist Erik Huele, zanger en n'goni-speler Abou Camarra (Mali), derbuka-speler Mohamed Bahanna (Marokko) en Ballet Bikouta (Kongo).

Haarlem

Trompettist Charlie Green is te gast bij het trio van pianist Johan Clement, zondag om 18 uur in het Wapen van Kennemerland.

Middelburg

Op het Koorkerkplein vanavond Vandoorn, trio van zangeres Ineke van Doorn, met als gast trompettist Eric Vloeimans.

Nijmegen

De formatie Big Moves van trompettist Gerard Kleijn, met Robert Jan Vermeulen op orgel en piano, treedt vrijdag op in Casino.

Rotterdam

In Dizzy vanavond het kwintet van trompettist Jarmo Hoogendijk en tenorist Ben van den Dungen.

Utrecht

Zondag in het SJU Jazzpodium De Avond van de Kortste Nacht, met muzikale bijdragen van o.a. strijkkwartet Zapp!, Vandoorn, Corrie van Binsbergen en Tony Overwater, en schilderijen, foto's en performance van Monique den Besten, Margreet de Bruin en Marijke Nielen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden