JAZZ

Alexandra van Marken, die 15 november op uitnodiging van de KNVB bij de interland Nederland/ Noorwegen het Noorse volkslied zong en eind vorige maand tijdens de uitreiking van de Erasmusprijs Berio's Folksongs vertolkte, is zondagavond in de Kleine Komedie, Amsterdam....

Chicago Bluesfestival, met onder anderen Eddie Kirkland, Shirley Johnson en Corey Harris, vanavond in Vredenburg, Utrecht, zaterdag in de Meervaart, Amsterdam. Zaterdag overdag in de Meervaart een blues-platenbeurs en een filmprogramma waarin opnamen van Big Joe Turner en Meade Lux Lewis.

Het Rotterdamse RIP-orkest speelt recent werk van Rotterdamse componisten, zaterdag in het Rotterdamse centrum Popular.

Altist Jorrit Dijkstra, winnaar van de Podiumprijs 1995, is op tournee met Benoît Delbeq (prepared piano), zaterdag in Utrecht (SJU Jazzpodium), zondag samen met het kwartet van slagwerker Pierre Courbois in Nijmegen (O'42), dinsdag in Breda (Para), donderdag in Edam (Mahoganny Hall).

Het septet Very Shucking van saxofonist Ferdi Schukking is winnaar van de Dordtse Jazzprijs 1995. Prijsuitreiking vanavond in Jazzpodium DJS, Dordrecht.

Slagwerker Pierre Courbois treedt zaterdag met zijn kwintet op in de Catharinakapel, Harderwijk.

De Britse contrabassist Dave Holland geeft donderdag 14 december een solo-concert in het Bimhuis in Amsterdam.

Saxofonist Gijs Hendriks speelt zaterdag in het Beauforthuis, Austerlitz; donderdag in Paradox, Tilburg.

Sogomougou, octet van gitarist Jan Kuiper, verenigt muzikanten uit Suriname, Mali, Senegal, Grijpskerk en Leeuwarden. Dinsdag in Brasserie, Emmen.

Brand New Orleans, vanavond in Arsenaaltheater, Vlissingen.

Pianist Piet Kuiters, Roll 'm high met altist Benjamin Herman en bugelspeler Ack van Rooyen, donderdag in Nick Vollebregt's, Laren.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden