JAZZ

De New-Yorkse pianiste Myra Melford hoort tot de interessantste componisten van de jongere generatie. Ze is op tournee met haar kwintet, met onder anderen Dave Douglas (trompet) en Erik Friedlander (cello)....

Tournee

Een curieuze combinatie van generaties en stijlen in het kwartet van de altisten Sonny Simmons en Oliver Lake, met bassist Mark Dresser en de jonge power-slagwerkster Cindy Blackman. In het Bimhuis, Amsterdam (zondag) en Popular, Rotterdam (18 november).

Zanger/gitarist Fernando Lameirinhas zingt repertoire van zijn nieuwe cd Vida Vida, met gitarist Leonardo Amuedo, saxofonist Paul Stocker en drummer Michael Vatcher. Vanavond in het Arsenaaltheater, Vlissingen (samen met Raymond van het Groenewoud), zaterdag in Stadsgehoorzaal, Leiden, zondag in Stadstheater, Zoetermeer.

Het trio van tenorist Paul Weiling met als gast de New-Yorkse slide-gitarist David Tronzo geeft vanavond een concert in Apeldoorn (Gigant), vrijdag in Groningen (JazzMarathon), zaterdag in Utrecht (SJU), zondag in Arnhem (Musis Sacrum, 16 uur).

Amsterdam

In het Bimhuis vanavond een tenorsaxofonist die niet vaak in Europa te horen is: Benny Golson, auteur van 'Whisper Not', 'Along Came Betty' en andere klassiekers uit de jaren vijftig. Hij wordt begeleid door een kwartet met onder anderen drummer Carl Allen. Vrijdag in het Bimhuis Ronald Snijders Acoustic Band, maandag de Braziliaanse zangeres Marcia Maria.

Klarinettist Ab Baars speelt muziek van onder anderen John Carter, elke dinsdag in wisselende bezettingen in Zaal 100.

Het Beets Brothers Orchestra, een 'swingende mini-big band', is maandag in Meander.

Tenorist Barend Middelhoff is zaterdag om 14.30 in Blue Note from Ear & Eye.

Breda

In het Chassé Theater zaterdag het trio van pianist Michiel Borstlap.

Den Bosch

Zangeres Fleurine, zondag in Theater a/d Parade.

Deventer

Zangeres Soesja Citroen, zaterdag in schouwburg de Leeuwenbrug.

Dordrecht

De Dordtse Jazzdagen bieden nog vier dagen extra veel muziek: vanavond bassist Hein van de Geyn (DJS), vrijdag Hans Dulfer (Merz) en Nemesis Quartet (DJS), zaterdag Piet Noordijk (DJS), zondag zangeres Judy Niemack (DJS).

Eindhoven

In Wilhelmina maandag een optreden van het Paul van Kemenade Kwintet.

Heerlen

Het Willem Breuker Kollektief gaat opnieuw op tournee met zangeres Greetje Kauffeld. Zaterdag het eerste concert in de Stadsschouwburg.

Landsmeer

Het Rosenberg Trio en de zangeressen Rita Reys, Denise Jannah en Marjorie Barnes treden zaterdag op in de Landslake Grand Music Room.

Nijmegen

Tenorsaxofonist Barend Middelhoff treedt vrijdag op met organist Carlo de Wijs in O'42.

Utrecht

Muziekcentrum Vredenburg presenteert vanavond het kwartet Nemesis, met trombonist Ilja Reijngoud.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden