JAZZ

Het Pianola Museum, Westerstraat 106, brengt zaterdag pianolarollen van Irving Berlin, Art Tatum, Scott Joplin en Eubie Blake tot klinken....

Amsterdam

Pia Beck is te gast bij de Swing Society, zondag om 15 uur in de Koepelkerk.

Het Concertgebouw brengt maandag de tweede aflevering van de nieuwe serie jazzconcerten in de Grote Zaal: de Carnegie Hall Jazz Band onder leiding van Jon Faddis, met als gast zangeres Denise Jannah.

Basgitarist Eric Calmes presenteert zaterdag in het Bimhuis de eerste cd van zijn groep Zamanakitoki, met het trio Rendall Corsen en het Antilliaans Basgitaar Trio.

Den Bosch

In De Boulevard vindt zaterdag en zondag het jaarlijkse SWING Improvisatie Festival plaats, met ruim twintig workshop- en leerorkesten uit het hele land. Zondag om 15 uur bovendien Salsabop met Saskia Laroo en om 21.30 uur de formatie de 8-Baan van pianist Martin Fondse.

Het duo van pianist Michiel Braam en saxofonist Bart van der Putten geeft zondag om 15 uur een concert in de Synagoge.

Gitarist Jesse van Ruller is zondag om 15.30 uur in Theater aan de Parade.

Den Haag

De Contraband van Willem van Manen treedt zondagavond op in de dr. Anton Philipszaal.

Enschede

In De Tor vrijdag het kwartet van de altsaxofonist Piet Noordijk, bij uitzondering ook te horen als klarinettist.

Het Nederlandse kwartet SFeQ is donderdag in het Muziekcentrum.

Rotterdam

Dodorama presenteert vrijdag het Rajesh Mehta Collective van bastrompettist Mehta (Calcutta, 1964): een curieuze bezetting met twee trompetten, gitaar/sampler en slagwerk. Zondag vanaf 15 uur de Rotterdamse Improvisatie Poel onder leiding van de pianist Guus Janssen. Tevens lezing door Guus Janssen over het improviseren op klavecimbel.

De formatie Martinez Move van saxofonist Miguel Martinez speelt zondag om 15.30 uur in het Doelencafé.

Utrecht

Roof is een fraai, internationaal improvisatiekwartet, met cellist Tom Cora, basgitarist Luc (The Ex), zanger Phil Minton en slagwerker Michael Vatcher. Zondagavond in Theater Kikker.

Trompettist Eric Vloeimans treedt zaterdag op met zijn Quartet op het SJU Jazzpodium. Vrijdag een proloog van de Blues Estaffete, met Roscoe Chenier Band.

Tournee

De Amerikaanse altsaxofonist Lee Konitz is tot in december op tournee met het trio van pianist Rein de Graaff. Vanavond in Apeldoorn (Gigant), vrijdag in Maastricht (Theater Kumulus), zaterdag in Zeist (Figi), zondag om 15 uur in Leeuwarden (Brouwershoeck), maandag in Rotterdam (Dizzy), dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum), woensdag in Roermond (De Oranjerie).

Het trio van altsaxofonist Michael Moore, met pianist Fred Hersch en bassist Mark Helias, speelt op 23 november op jazzpodium DJS in Dordrecht, 27 november in O'42, Nijmegen, 28 november in het Bimhuis in Amsterdam.

Louis van Dijk, Cor Bakker, Frits Landesbergen en Edwin Corzilius zijn de Sultans of Swing. Dinsdag in het Geert Teis-centrum in Stadskanaal, woendag in Theater Zuidplein, Rotterdam.

Winanda del Sur zingt latinjazz, zaterdag in de St. Aegtenkapel, Amersfoort; zondag in de Kleine Komedie, Amsterdam.

Het Paradox Trio uit New York speelt een mengeling van klezmermuziek en jazz, zondag in O'42, Nijmegen, maandag in Wilhelmina, Eindhoven.

Het kwartet van tenorist Barend Middelhof treedt vanavond op in Alto, Amsterdam; zaterdag in het Hijgend Hert, Breda; zondag om 16 uur in La Balance, Deventer; dinsdag in Dizzy, Rotterdam; woensdag in het Oude Slot, Heemstede.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden