JAZZ

Al sinds 1954 gaat de Britse trombonist Chris Barber jaarlijks op..

Tournee

tournee met zijn Jazz & Blues Band. Voor dit jaar staan weer ruim tweehonderd concerten door heel Europa op de agenda, te beginnen in schouwburg Orpheus, Apeldoorn (vrijdag), de Lampegiet, Veenendaal (zaterdag), de Doelen, Rotterdam (zondag), Musis Sacrum, Arnhem (dinsdag) en de Leeuwenbrug, Deventer (woensdag).

The Rosenberg Trio met gitarist Stochelo Rosenberg speelt swingende 'gypsy-jazz', vrijdag in Venlo (de Maaspoort), zaterdag in Delft (de Veste).

Amsterdam

De gitarist Franky Douglas

presenteert zijn nieuwe band Douglas Seven (met Eddy Veldman en Wolter Wierbos), vanavond tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Bimhuis.

De band van funkdance-trompettiste Saskia Laroo speelt vrijdag in Meander.

Zondag vanaf 16 uur een Tea Dance in Roxy, met New Cool Quartet, Jazzdance Battle, Freedom Principle Jazzdancers en presentatrice

Nickie Nicole.

Hans Dulfer speelt dinsdag in Casablanca.

Eindhoven

In Wilhelmina maandag een duoconcert door pianist Jasper van 't Hof en saxofonist Dick de Graaf.

Hoorn

In Het Huis Verloren zaterdag De Leiders, een fraai bezette gelegenheidsgroep met trompettist Angelo Verploegen, de saxofonisten Barend Middelhoff en Benjamin Herman, pianist Robert-Jan Vermeulen, contrabassist Egon Kracht en slagwerker John Engels.

Maastricht

In Theater Kumulus maandag een concert door het kwartet van trompettist Eric Vloeimans.

Rotterdam

Zangeres Angelique Beauvance is zondag vanaf 16 uur in Dizzy, begeleid door gitarist Piet Hoeksma, bassist Harry Emmery en drummer Willem Jansen.

Guus Janssen, Paul Termos en Han Bennink treden zondag vanaf 15 uur op in Dodorama.

In Lokaal 01 (Kloosterlaan 138) A Cumulus: een expositie van vijfentwintig gelegenheidskunstwerken, die de afgelopen tijd steeds werden uitgebreid met vijfentwintig nieuwe werken. Het resultaat is te bezoeken tot en met 12 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.