JAZZ

Het Sextet van pianist Michiel Borstlap is een all star-formatie van de jonge Nederlandse jazzmusici. Vanavond speelt de groep in het Bimhuis in Amsterdam; donderdag in De Burcht in Leiden....

In de Reehorst, Ede, vanavond Rita Reys en Pim Jacobs, met gitarist Jesse van Ruller.

In het Haagse Korzo Theater vanavond wederom een Thunderclap-avond, met de Zwitserse band Sludge, Fluxus-legende Emmett Williams, het ensemble WORM en de installatie Organum Candelabrium van Misha Mengelberg.

Fra Fra Big Band, zondagmiddag in het Doelencafé, Rotterdam.

Sprinkhuizen/Fennis & Didderen noemt zichzelf 'een jazztrio met een rockmentaliteit'. Zaterdag in Dordrecht (DJS), zondag in Den Haag (Pepijn), dinsdag in Rotterdam (Dizzy)

De pianist Ray Bryant kan verhalen uit de eerste hand vertellen over Charlie Parker, Lester Young en vele andere legendarische namen met wie hij speelde. Bluesimprovisator Bryant, speelt zondagin het Bimhuis, Amsterdam.

Het trio van slidegitarist Tronzo (met drummer Bobby Previte) speelt zondagavond in het Grand Theatre in Groningen.

Dwarsfluitist Chris Hinze speelt muziek uit alle windstreken, zondag in Nighttown, Rotterdam.

De Fransman Michel Petrucciani hoort tot de nieuwe romantici onder de jazzpianisten. Ondanks een ernstige lichamelijke handicap is hij een virtuoos solist, in de traditie van Bill Evans en Chick Corea. Dinsdag speelt Petrucciani in Amsterdam (Bimhuis), op 4 april in Arnhem (Musis Sacrum), 5 april in Groningen (Oosterpoort) en 8 april in Den Haag (Philipszaal).

Op het Seabottom Jazzfestival in Agora, Lelystad speelt vanavond het Rosenberg Trio met als gasten Jan Akkerman, Laura Fygi, Jaap van Zweden, Bernard Berkhout. Zaterdag Hans en Candy Dulfer, Beets Brothers, Soesja Citroen, Fra Fra Sound, Pia Beck, Saskia Laroo en Georgie Fame.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden