JAZZ

Tournee..

BassDrumBone van trombonist Ray Anderson, drummer Gerry Hemingway en bassist Mark Helias speelt vrijdag in Amsterdam (Bimhuis), zaterdag in Rotterdam (Popular), zondag in Groningen (Grand Theatre) en maandag in Eindhoven (Wilhelmina).

Het Paul van Kemenade Quintet is op tournee met de Zuid-Afrikaanse musici Feya Faku, Louis Mhlanga en Sydney Mnisi: zondag om 15.30 uur in Zaandam (Zaantheater), dinsdag in IJmuiden (Thalia Theater), woensdag in Roermond (CK Theater), 12 oktober in Eindhoven (Muziekcentrum), 13 oktober in Deventer (De Leeuwenbrug), 14 oktober in Heerlen (Stadsschouwburg), 15 oktober om 15 uur in Almere (De Roestbak).

Trompettist Eric Vloeimans en het Jarmo Savolainen Trio, vrijdag op de Jazzdagen Dordrecht in DJS, zaterdag in Amsterdam (Bimhuis) en maandag in Heerlen (Carnaval Du Jazz) .

New Cool Collective speelt vrijdag in Leeuwarden (De Harmonie) en zaterdag in Gouda (Schouwburg).

'Southern Fever', een muzikale show uit New Orleans, regie Helmert Woudenberg, met o.a. Topsy Chapman (zang), Leon Brown (trompet), Bill Solley (gitaar), Tom McDermott (piano) en Ricky Sebastian (drums). Vrijdag in Delft (De Veste), zondag in Eindhoven (Stadsschouwburg) en dinsdag in Breda (Chassé Theater).

Willem Nijholt en Greetje Kauffeld treden op met Johan Plomp's Small Big Band. Vrijdag in Hoorn (Het Park), zondag in Rijswijk (Schouwburg), dinsdag in Veghel (Blauwe Kei).

Amsterdam

Elektronica en improvisatie door o.a. Gert-Jan Prins zaterdag op het nieuwe podium Overtoom 301 (voormalige Filmacademie).

Han Reiziger presenteert het concert door gitarist Jesse van Ruller en pianist Michiel Borstlap, vanavond in Concertgebouw (Kleine Zaal).

Den Bosch

Aquarius Ensemble o.l.v. Michael Moore brengt 'Massada', werken van John Zorn, vanavond in het Muziekcentrum.

Dordrecht

De Jazzdagen Dordrecht presenteren in de Agnietenkapel vrijdag o.a. Louis Mhlanga (zang) met Eric van der Westen (bas) en trompettist Eric Vloeimans met Trio Jarmo Savolainen; zaterdag het duo Double B en pianist Jeroen van Vliet; zondag om 15 uur de groep van zangeres Susanne Abbuehl.

Gouda

Op het jubileumfestival van de Stichting Go Jazz speelt vrijdagavond in de Agnietenkapel o.a. het Rotterdam Jazz Project o.l.v. van Theo Hoogstins; zaterdag om 15 uur Ronald Snijders en zaterdagavond het Yuri Honing Trio. Zondag om 12 uur brengt het Eric Vaarzon Morel Trio flamenco-muziek en treedt het Piet Noordijk Kwintet op (met o.a. gitarist Jesse van Ruller en bassist Hein van de Geyn).

Hoorn

Low Motion Trio van bassist Wiro Mahieu speelt zaterdag in Jazz Affairs (Kerkplein 10b).

Leeuwarden

Vrijdag in De Harmonie het Willem Breuker Kollektief.

Monnickendam

Het trio van pianist Mike del Ferro 'plays Belcanto', vrijdag, zaterdag en zondag in De Posthoorn.

Rotterdam

In Jazzcafé Dizzy dinsdag het trio van Miguel Martinez.

Tilburg

Gitarist Terry Ex speelt met Ab Baars (klarinet) en Han Bennink (slagwerk) woensdag in Paradox.

Utrecht

The Millennium Jazz Orchestra en gitarist Philip Catherine treden zaterdag op in SJU.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden