JAZZ

Tournee..

Altsaxofonist Paul van Kemenade is op tournee met zijn kwintet, dat is versterkt met drie Zuid-Afrikaanse gasten: Feya Faku (trompet), Louis Mhlanga (gitaar) en Sydney Mnisi (saxofoon). Vanavond in Heemstede (Het Oude Slot), vrijdag in Deventer (Bouwkunde), zaterdag in Dordrecht (Dordtse Jazzdagen), zondag in 's Hertogenbosch (Muziekcentrum) en dinsdag in Den Haag (dr Anton Philipszaal).

Palast Orchester & Max Raabe is vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zaterdag in Breda (Chassé Theater) en zondag in Haarlem (Concertgebouw).

Hans Dulfer speelt vrijdag in Dordrecht (Mertz), zondagmiddag in Bussum (Jazzclub Langs de Lijn), dinsdag en woensdag in Amsterdam (Casablanca en Alto).

Vandoorn van zangeres Ineke van Doorn presenteert zijn cd, vrijdag in Enschede (De Tor), zaterdag in Utrecht (SJU) en zondag om 15 uur in Spijkenisse (De Stoep).

Het trio van bassist Joris Teepe, saxofonist Tim Armacost en drummer Shongo Okudaira speelt zaterdag in Hoorn (Jazz Affairs) en zondag om 16 uur in Purmerend (D'Hooghe Ghast).

Amsterdam

Zangeres Carmen Gomes presenteert haar cd 'Gazing at the Sun' maandag in het Bimhuis.

Breda

Aan het concert ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van The Victoria Band, zaterdag in het Chassé Theater, werken mee The Crooks en The Beau Hunks Saxophone Soctette en een speciaal samengesteld 32-mans orkest, dat de laatste arrangementen van het orkest van Paul Whiteman uit de jaren dertig zal uitvoeren.

Den Oever

De groep van zangeres Carmen Gomes treedt zaterdag op in het muziekcafé 'Bij Max'.

Dordrecht

Dordrechtse Jazzdagen: vrijdag trompettist Eric Vloeimans en cellist Ernst Reijseger in 't Hof, SFeQ in DJS en Elfferich Four in De Vrijheid; zaterdag in DJS Paul van Kemenade met zijn Zuid-Afrika Project; en zondag om 14 en 15 uur in de Toonkunstmuziekschool pianist Michiel Borstlap, om 15 uur in DJS de V van bassist Tony Overwater met o.a. Yuri Honing (saxofoon) en Fee Claassen (zang), om 15.30 en 16.30 uur in het Dordrechts Museum een solo-optreden van stemkunstenaar Jaap Blonk en zondagavond in DJS het trio van gitarist Philip Catherine met Hein van de Geyn op contrabas.

Leeuwarden

De groep van pianist Michiel Borstlap speelt vrijdag in De Harmonie.

Rotterdam

Splinks van stemkunstenaar Jaap Blonk presenteert zijn cd 'Consensus', zaterdag in Nighttown.

Trombonist Bart van Lier treedt op met het Cees Slinger Trio, zondag om 15.30 uur in het Doelencafé.

Trio The Necks uit Australië (piano, drums, contrabas), speelt zondag om 15 uur in Dodorama.

Han Bennink (slagwerk), Eric Boeren (cornet), Wilbert de Joode (bas) en Michael Moore (rieten), spelen dinsdag in Dizzy.

Tilburg

Vrijdag speelt in Paradox het trio van saxofonist Yuri Honing.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden