Jazz in kerkjes en boerenschuren

The Sleeping Souls

Op 3/9 in Merleyn (Nijmegen) en 4/9 in Oosterpoort (Groningen).

thesleepingsouls.com

De singer/songwriter Frank Turner die met succes folk en punk mengt, wordt in Engeland aan de borst gedrukt. Hij stond al in de Wembley Arena en mocht vorig jaar zelfs spelen op de preshow van openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Komende week treedt hij twee maal op met zijn Sleeping Souls.

Voltt & Lockdown g

31/8 en 1/9, NDSM-werf in Amsterdam.

voltt.com lockdownfestival.nl

Op de NDSM-werf in Amsterdam zijn dit weekend twee dancefestivals: zaterdag voor de achtste keer Voltt Loves Summer Festival met op vijf podia Loco Dice, Paul Ritch, Mano Le Tough, Tale Of Us, Deetron, Skudge, Efdemin, George Fitzgerald. En zondag voor de tweede maal Lockdown met o.a. Cyril Hahn, Jameszoo, dublegende Lee 'Scratch' Perry, King Shiloh Soundsystem, Goldie, Lone, Alfabet en Cinnaman.

Zomerjazzfietstourg

Op 31/8 in Groningen.

zjft.nl

Zaterdag gaat de 27e aflevering van de Zomerjazzfietstour van start in Groningen. Langs een idyllische route door het Reitdiepdal, ten noordwesten van Groningen, kunnen fietsende jazzafficionado's concerten bezoeken in kerkjes en boerenschuren. Op 30/8 is al de proloog in het Grand Theatre (Groningen) met onder andere het Trio Amarco, Alfred Spirli, Alan Purves en het Trio Monniot.

meer muziek

pop Stephen Lynch noemt zichzelf een muzikant gevangen in het lichaam van een comedian. Vanavond treedt hij op in de Melkweg (Amsterdam) en op 30/8 in Oosterpoort (Groningen)

Deftones, een van de grondleggers van het nu metal genre, die zich er later van distantieerde en meer experiment in hun muziek toeliet, speelt op 2/9 in Oosterpoort (Groningen) en op 3/9 in 013 (Tilburg) De hardste gitaarnoise gepaard aan de donkerste melancholie wordt nog altijd opgediend door My Bloody Valentine. Op 4/9 speelt de band in de Effenaar (Eindhoven) De Staat, de band rond zanger Torre Florim, komt in september met een nieuwe plaat. Wie daarvan alvast een voorproefje wil, kan de band horen spelen op 4/9 in de Apollo (Emmen)

Kernkoppen, het Haagse collectief dat de grenzen van hiphop probeert op te rekken, treedt met een achtkoppige band op in het Paard van Troje (Den Haag) op 30/8. klassiek In het Wagnerjaar herneemt de Nederlandse Opera het eerste deel van Der Ring des Nibelungen. De opera Siegfried in regie van Pierre Audi beleeft zijn eerste voorstelling op 31/8 in Het Muziektheater (Amsterdam). Daarna zijn er nog uitvoeringen op 4, 8, 12, 17 en 21/9 Wereldburger dirigent Lawrence Renes keert na jaren terug naar het Concertgebouw (Amsterdam) en dirigeert meteen twee symfonieën uit het ijzeren repertoire. Onder leiding van Renes speelt het Residentie Orkest zowel Beethovens eerste als zijn negende op 31/8. dance De succesvolle Londenee El-B was al actief in de begindagen van dubstep en had daarvoor al wat garage en 2-stepclubhits op zijn naam staan. Vanavond draait hij op de Cable-avond van de Melkweg (Amsterdam) Loadstar, het Britse duo dat zijn drum 'n' bass graag injecteert met metalgitaren en videogame-effecten, draait op 30/8 in Tivoli de Helling (Utrecht) Een fiks aantal klassiek househelden maakt zijn opwachting op het Wooferland Festival 31/8 bij de Grote Vijver van Houtrak (Halfweg): Acid Junkies, Isis, Jay Dee, Remy Tom Harding, The Prophet en Cellie Op 30/8 wordt de eerste 90 degrees clubavond van Perron (Rotterdam) geopend door niemand minder dan de Amerikaanse technoveteraan Carl Craig. jazz Veelgevraagd saxofonist en componist Jasper Blom werkt samen met gelauwerd jazzgitarist Jesse van Ruller aan een serie van tien cd's. De derde Gravity staat centraal in de twee concerten die het Jasper Blom Quartet, met op gitaar Van Ruller, geeft op dezelfde dag: 30/8 in het Concertgebouw (Amsterdam) Jazz-zanger Ruben Hein geeft een concert op 31/8 op Landgoed Avegoor (Ellecom). wereld Presentator/zanger Joris Linssen is zo Nederlands als maar kan maar met zijn band Caramba maakt hij Mexicaanse mariachi met Nederlandse teksten. Op 2/9 in Muziekgebouw Frits Philips (Eindhoven) Om de lancering van het Do Brasil Magazine te vieren organiseert de North Sea Jazz Club (Amsterdam) met het tijdschrift op 31/8 Brasil Connects; een concert met het beste wat Nederland te bieden heeft aan Braziliaanse muziek. Op het programma staan de zangeressen Josee Koning, Ceumar en Maria Mendes.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden