Jan Siebelink

Met handschriften, foto's, correspondenties, een audiotour en de lancering van een landelijke literaire wandelapp (die voert door het Den Haag van Siebelink) zal het Letterkundig Museum in Den Haag vanaf 8 maart een grote expositie wijden aan de schrijver van Knielen op een bed violen (2005), die dan even tevoren, op 13 februari, 75 jaar is geworden.


Als begeleiding verschijnt het 58ste Schrijversprentenboek onder de titel Het wonder dat mij is geschied, met veel foto's van de kwekerszoon uit Velp, de latere leraar Frans uit Ede, die een bekend schrijver werd, en sinds acht jaar een van de allerbekendste is.


Ook verschijnt Jan Siebelinks eerste roman, eind jaren zeventig geschreven en toen afgewezen door zijn toenmalige uitgever Meulenhoff, nu gepubliceerd door De Bezige Bij: Daniël in de vallei. In het licht van de later verschenen boeken is deze proeve een fascinerende voorstudie, met tal van vertrouwde Siebelink-thema's en motieven: de vader, de kwekerij, de school, de liefdes, en de bezwerende kracht van het schrijven.


Daniël in de vallei, met een nawoord van Arjan Peters en een interview met Siebelink door Mirjam Rotenstreich en Lisa Kuitert (die eerder de Oerboeken van Hella Haasse en Jeroen Brouwers uitgaven), zal na 35 jaar alsnog het licht zien. Op de verjaardag van de auteur.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden