Jaarwisseling 'rustig' ondanks dode en ravage

Bij een steekpartij in Den Haag is in de oudejaarsnacht een 24-jarige man om het leven gekomen. In Lisse bliezen drie mannen met een vuurwerkbom een telefooncel op....

Van onze verslaggeefster

AMSTERDAM

De brandweer in Amsterdam rukte meer dan 250 keer uit. De meldkamer kreeg in totaal 480 meldingen binnen, drie keer zoveel als op een normale avond. De ambulancedienst moest er negentig keer op uit voor steekpartijen en vuurwerkproblemen. Niemand raakte ernstig gewond.

In de regio Rijnmond arresteerde de politie zestig vernielzuchtige jongeren. In de Dordtse wijk Krispijn dreef ze vijftig jongeren uiteen, die met vuurwerk brand probeerden te stichten in een islamitische slagerij. In Maasdijk raakten zo'n 150 jongeren slaags met de politie. Twee agenten raakten gewond, de ME kwam in actie en verrichtte zeven arrestaties.

In de Groningse Oosterparkwijk, waar vorig jaar huizen werden geplunderd, moest de politie twee keer optreden tegen jongeren die brandjes stichtten op straat. Een groot deel van de abri's in de stad heeft nieuwjaarsdag niet gehaald. Statenlid Sjon Lammert, die vorig jaar het doelwit van de relschoppers was, richtte een dankwoord tot burgemeester Wallage en de politie omdat de jaarwisseling voor hem ongestoord was verlopen. Hij had er als een berg tegenop gezien.

In Roden verloor een jongen drie vingers door vuurwerk. Na een nieuwjaarsfeest in Gelredome te Nijmegen ontstond een vechtpartij. De politie voerde charges met honden uit. In Opheusden werd een 48-jarige man met een ernstige shock naar het ziekenhuis gebracht, die met zijn gezicht boven een ton met ontploffend vuurwerk had gehangen. Twee mannen uit Ammerzoden zijn met brandwonden en vermoedelijk oogletsel opgenomen in een ziekenhuis in Den Bosch na het ontploffen van vuurwerk.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden