Ja, dit staat ook op het internet

Een volstrekt arbitraire, vrijwel willekeurige, in veel gevallen contextloze, omgekeerd chronologische dagelijks aangevulde verzameling opmerkelijk- en demoeitewaardheden uit de vergaarbak die het internet heet.

Redactie
Een knikje naar de meester: de niezende panda. Beeld YouTube
Een knikje naar de meester: de niezende panda.Beeld YouTube

De grabbelton gelooft er geen klap van dat de trailer, of teaser, echt is gelekt, zoals hier en daar wordt beweerd. En hem dan 'official teaser' noemen zeker? Kom op zeg. Alvast een glimp opvangen van Zoolander 2 kan hier.

Lollige tweets over middeleeuwse schilderijen vindt u hier.

Dit weekend nog proefondervindelijk vastgesteld: foto's maken van eten is voor sommige mensen minstens zo belangrijk als dat eten opeten. En dan lekker instagrammen natuurlijk. Wat krijg je dan? Precies, een pak data op basis waarvan je kaarten kunt maken van welk voedsel waar populair is. Veel nutteloze kennis bij Photoworld. Geven we vast weg: In New York worden meer foto's geplaatst van pizza dan in Italië.

31 juli

Grumpy Cat, de bekendste kat van het internet, heeft er een serieuze concurrent bij gekregen. Earl the Grumpy Puppy is een puggle, een kruising tussen een beagle en een mopshond (pug). Op Reddit en veel andere sites is Earl al een heuse meme geworden. Wie is úw favoriete 'grumpy'? Oordeel zelf; hier is Earl's Facebookpagina.

Een Australische man eist een schadevergoeding van 277 duizend dollar (ruim 253 duizend euro) van Etihad Airways omdat hij op een vlucht van Abu Dhabi naar Sydney urenlang met zijn lichaam heeft moeten draaien om fysiek contact te vermijden met de obese, zieke man die naast hem zat. Hij heeft daardoor naar eigen zeggen rugklachten opgelopen. Bovendien hoestte de man veelvuldig en kwam er vloeistof uit zijn mond. Etihad Airways zegt geen fouten te maken en de advocaten proberen de zaak daarom uit de rechtszaal te houden. Maar rechter Fleur Kingham van het district Brisbane, waar de zaak voor moet komen, denkt dat de man nog best wel een kans maakt, schrijft The Guardian.

null Beeld Reddit
Beeld Reddit

30 juli

Vrijwel dagelijks zijn er berichten over gehackte bedrijven en instanties, en vrijwel dagelijks worden we gewaarschuwd voor digitale diefstal van persoonlijke gegevens. Maar hoeveel risico loopt u zelf eigenlijk precies? The New York Times heeft nu een handige webtool gemaakt die dat concreet maakt. Hoewel de tool zich voornamelijk op Amerikaanse gebruikers richt, kan het geen kwaad om het eens in te vullen. U gebruikt misschien maar een of twee van de genoemde diensten, maar u ziet meteen welke privégegevens daarmee zijn blootgesteld aan hackers, en hoe vaak.

Een vrouwelijke das in Polen heeft het begrip 'party animal' een nieuwe betekenis gegeven. Het dier werd namelijk bewusteloos aangetroffen op een strand in het kustplaatsje Rewal. De zeven lege bierflessen die om haar heen lagen (in de bosjes lagen er nog twee) wezen erop dat teveel alcohol haar had geveld. Ze heeft de flessen vermoedelijk van andere feestgangers gestolen en ze met haar scherpe tanden van de dop ontdaan. Ze slaapt nu haar roes uit in een dierenopvangcentrum. Check deze facebookpagina voor foto's.

Voor meer van dergelijke curieuze nieuwtjes en onnieuwswaardige berichtjes verwijzen we u met plezier door naar het Komkommerblog.

Tot slot een meneer in Wit-Rusland die zo graag een Winnie de Poeh-autootje wilde hebben, dat hij er zonder ervoor te betalen mee vandoor ging. 'Winnie de Boef' is gearresteerd, maar het wagentje is nog zoek. Uit onderstaande beelden blijkt dat hij er in elk geval even van heeft kunnen genieten.

null Beeld NYT
Beeld NYT

29 juli

Wetenschappers van de Universiteit van Osaka in Japan hebben de krachtigste laser ter wereld in gebruik genomen. Deze laser heeft een vermogen van 2 biljard watt. Dat is - let op - 2.000.000.000.000.000 watt. Continu gebruik van deze laser is niet mogelijk, daar is simpelweg niet genoeg stroom voor. Maar dat is ook niet nodig, het apparaat werkt slechts een biljoenste van een seconde. Het heeft dus een relatief gezien een bescheiden hoeveelheid energie nodig.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

In de Mexicaanse stad Pachuca heeft een complete wijk een kleurrijke make-over gekregen. De wijk Palmitas ligt tegen een berg aan en bestaat uit 209 woningen, waar maar liefst 452 gezinnen (bijna 2000 mensen) wonen.

In samenwerking met de Mexicaanse regering heeft jongerenorganisatie Germen Crew tweeëneenhalve maand lang de wijk gerestaureerd en opgeknapt, verspreid over 20 duizend vierkante meter.

Eerst kregen de huizen een witte grondlaag, om vervolgens in alle kleuren van de regenboog geschilderd te worden. En het resultaat mag er zijn:

null Beeld Germen Crew
Beeld Germen Crew
null Beeld Germen Crew
Beeld Germen Crew

28 juli

Noord-Korea vierde gisteren de 62ste verjaardag van het wapenstilstandsakkoord dat een einde maakte aan de Koreaanse oorlog, die woedde van 1950 tot 1953.

Voor de Noord-Koreanen een waar overwinningsfeest, want zij zien zichzelf als de winnaars van het conflict. De staatstelevisie verspreidde nogal vreemde beelden waarop veteranen vol bewondering 'kijken naar het vuurwerk'. Net echt, toch?

null Beeld
Beeld

Amerikaanse politieagente Sophie Berman stond gisteren in Colorado oog in oog met dit jonge, nieuwsgierige uiltje. Gehurkt filmde ze de babyuil, die rustig reageerde met klikkende geluiden. De beelden zijn inmiddels al ruim drie miljoen keer bekeken.

Wat er met het babyuiltje gebeurde nadat de camera stopte met filmen? 'Na een paar keer nieuwsgierig met zijn kop te draaien, vloog hij veilig weg', aldus de politieagent.

null Beeld Boulder County Sheriff's Office
Beeld Boulder County Sheriff's Office

De Britse kledinggigant Topshop is opnieuw onder vuur komen te liggen door graatmagere paspoppen. Een vrouwelijke klant plaatste een kritisch bericht op de Facebookpagina van de winkel.

'Deze etalagepop is ronduit belachelijk gevormd. Jonge vrouwen streven naar het cultbeeld dat jullie winkel verkoopt. (..) Maar ondertussen heeft geen een paspop in jullie winkels een grote maat dan maat 6 (de Britse maat voor XS, maat 34, red.). Sterker nog , ik weet niet eens zeker of de paspop op de foto zelfs die maat heeft.'

Topshop reageerde even later: 'We willen onze excuses aanbieden en zullen de paspop met deze maten niet meer bestellen.'

Het is niet de eerste keer dat Topshop in opspraak komt door de magere paspoppen. Vorig jaar maakte een Britse vrouw een foto van de benen van haar vriendin, naast die van een Topshop-paspop, waardoor een nationale discussie ontstond over een ideaalbeeld van de vrouw.

27 juli

Een reisje naar New York is verreweg van goedkoop, een hotel is al snel meer dan honderd dollar per nacht, maar daar heeft een Airbnb-gebruiker die zichzelf Jonathan noemt, iets op gevonden. Hij verhuurt oude busjes en taxi's voor een fractie van de prijs van een hotelkamer.

'Een unieke ervaring', schrijft een recensent op Airbnb. 'Het uitzicht is spectaculair en Jonathan doet zijn best om je verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.'

Het kost je slechts 22 dollar per nacht, douche en toilet niet inbegrepen. En ja, overnachten in een geparkeerde auto mag in New York.

null Beeld Airbnb
Beeld Airbnb

Zes dagen lang, vijftien uur per dag en gevoed door snoep, frisdrank en pijnstillers werkte Jeremy Telford uit het Amerikaanse Utah aan het wereldrecord ballonnenknopen. Met ruim negenduizend ballonnen maakte hij de grootst geknoopte ballonnenhond ter wereld.

De hond is zo'n 20 meter lang, 10 meter hoog, bijna 4 meter breed en ruim 80 kilo. Staan kan de hond niet, het sculptuur is te groot voor de ruimte waarin het in elkaar werd geknoopt.

Het schaalmodel van de ballonnenhond. Beeld
Het schaalmodel van de ballonnenhond.Beeld

Op een golfbaan in het Noorse Hafrsfjord is een seriepoeper actief. In verschillende holes op de baan worden al sinds 2005 mensendrollen gevonden. De beheerder van de baan gaat ervan uit dat de dader een man is, 'omdat de drollen te groot zijn voor een vrouw.'

'Hij heeft een aantal favoriete holes,' stelt de beheerder tegenover de krant Rogalands Avis. Vooral op doordeweekse dagen worden de gaten op de baan gevuld. De poeper denkt wel om zijn persoonlijke hygiëne: bij de holes wordt ook wc papier gevonden. Meer over deze seriepoeper leest u hier, in ons komkommerblog, waar u de hele zomer terecht kunt voor de meest onnieuwswaardige weetjes die bijdragen aan het ultieme zomergevoel.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

24 juli

U kent de reclames van Calvé vast wel ('Wie is er niet groot mee geworden?') waarin zogenaamd een piepkleine Pieter van den Hoogeband of Robin van Persie de hoofdrol spelen. Er is een nieuwe held opgedoken in dat rijtje: Badr Hari. In een parodie op de Calvé-reclame zien we de jonge Badr voetballen. Als hij wordt getackeld, besluit hij wraak te nemen. Even later ligt het hele team van de tegenstander op de grond. 'Badr'tje, kom maar effe wisselen', zegt de trainer. Het filmpje werd gemaakt door acteur en presentator Eric Bouwman.

De presentator van Manchester United-tv krijgt een etiquette-les van niemand minder dan Louis van Gaal. Zie de beelden hiernaast.

Herinnert u zich nog het moment dat Sepp Blatter een stapel biljetten over zich heen gestrooid kreeg? 'Dit is vast voor het WK in Korea', zei de gooier van het geld erbij. Dat was de Engelse komediant Simon Brodkin en The Telegraph sprak hem. 'Ik heb altijd gekeken naar mensen in de publieke area die misschien iets meer terug op de aarde gezet moeten worden. Ik denk dat de FIFA en Blatter wel in die categorie vallen, ja.' Niet iedereen vindt zijn grappen leuk. Kanye West-fans waren pissig toen Brodkin tijdens Glastonbury opeens op het podium stapte en vrolijk een paar tellen mee rapte met West. En nee, het was geen nepgeld dat Blatter over zich heen kreeg. 'Uiteindelijk kostte het me niets, want ik kreeg het geld terug. Here you go, sir.'

23 juli

We zijn in de Alpen met de Tour de France, en dat is een uitstekend argument om deze serene video van de bijna maniakale afdaling van Peter Sagan van afgelopen maandag.

En als we dan toch bezig zijn: morgen kunt u nog één keer indruk maken op nietsvermoedende collega's door te zeggen dat 'het weer net is alsof ze met die staafmixers door het peloton gaan. Ze rijden nu sneller achteruit dan daarnet.' Of: 'Hij zag die bloembak en hij dacht: toch maar even niet doorheen. Nou, gaatje dichtpoeven en klaar is kees.'

En dat allemaal met een muisklik!

De 'Dit-is-alleen-nog-maar-de-kop-op-de-site-van-de-Daily-Mail' van deze week: Harry Potter and the prisoners of the traffic jam: JK Rowling causes four days of travel chaos outside her home after installing temporary lights so she can have her Leylandii bush trimmed.

En hoppakee, een miljoen minuten aan archiefmateriaal is te zien op Youtube, uit het AP/Movietone-archief. Sla jezelf buiten westen, zouden we zeggen. Hieronder zomaar een willekeurige video. (er zijn ook heel veel Belangrijke Gebeurtenissen en Iconische Beelden te zien, hoor)

22 juli

Grabbeltonnetje uit eigen krant: Aleid en Cor leerden elkaar kennen tijdens een wandeltocht in China, en wisten allebei: jij bent het. Al vanaf dat ze toevallig hetzelfde t-shirt kochten daar in het verre oosten. Hetzelfde dragen, dat doen ze sindsdien. 'Spoor je dan? Nee. Maar dat boeit ons niet.' (+)

Uit de oude doos trouwens deze fotoreeks van stellen die een krukje nodig hebben voor een kus.

Cor en Aleid. Beeld Zahra Reijs
Cor en Aleid.Beeld Zahra Reijs

Cuba staat mogelijk op een cruciaal punt in de geschiedenis: de banden met de Verenigde Staten worden langzaam maar zeker aangehaald, de sancties worden mogelijk minder streng voor het communistische land. Reden voor The Boston Globe om deze fotoreeks te maken, maar vooral deze, over hoe het 21 jaar geleden was op Cuba.

Hier nog een video van een sprinkhaan die in slow motion springt.

21 juli

Waarschijnlijk begon het als een geintje van een jongen die zich verveelde tijdens de zomervakantie. Inmiddels nadert de Facebook-pagina 'Klantenservice' de 80 duizend likes en overwegen bedrijven als de Efteling en Ziggo juridische stappen tegen de maker te ondernemen.

Meer luchtige nieuwtjes in ons komkommerblog.

20 juli

Steve Feltham zocht 24 jaar lang naar het Monster van Loch Ness. In 1991 verkocht hij al zijn bezittingen en verliet hij zijn toenmalige vriendin om het watermonster te gaan zoeken. Maar nu, na meer dan twee decennia zoeken, geeft hij het op en concludeert Feltham dat het Monster van Loch Ness waarschijnlijk een meerval is. 'Ik moet eerlijk zijn. Ik denk niet dat Nessie een pre-historisch monster is', zegt hij tegen The Times.

Spijt heeft hij niet: 'Het mysterie van het monster zal altijd blijven bestaan en het zal mensen blijven aantrekken, monster of niet. Ik heb geen spijt van de afgelopen 24 jaar.'

De beroemde doktersfoto uit 1934 die eigenlijk het silhouet van een speelgoedonderzeeër laat zien. Beeld ap
De beroemde doktersfoto uit 1934 die eigenlijk het silhouet van een speelgoedonderzeeër laat zien.Beeld ap

Voor als u het gemist heeft afgelopen weekend: de Australische surfer Mick Fanning ontsnapte tijdens een surfwedstrijd in Zuid-Afrika ternauwernood aan een haai.

Vlak voordat Fanning mocht beginnen aan de wedstrijd viel de haai hem van achter aan. Nadat de surfer de haai enkele trappen had gegeven, wist hij veilig te ontkomen. 'Ik zag alleen vinnen en wachtte op de tanden', aldus Fanning. Hij wist ongedeerd weg te komen.

17 juli

De man die bekend stond als dierenactivist Thomas Jones en die bij veel PETA-protesten aanwezig was, blijkt eigenlijk een medewerker van SeaWorld te zijn. Een spion dus. Althans dat zegt PETA. Met zijn aanwezigheid en agressieve tweets probeerde Jones de vreedzame protesten te verstoren zodat de organisatie in een kwaad daglicht kwam te staan. Woensdag maakte SeaWorld bekend een medewerker te schorsen, maar of het om Thomas Jones (of moeten we Paul McComb zeggen?) gaat is niet bekend.

Nieuw-Zeeland wil een nieuwe vlag omdat de huidige vlag te vaak verward wordt met die van Australië. Iedereen met een Nieuw-Zeelands paspoort mag ideeën insturen. De afgelopen maanden werden meer dan 7700 ontwerpen ingediend. Experts kiezen uiteindelijk vier vlaggen waar de mensen over mogen stemmen via een referendum. HP/De tijd zette de meest bizarre ontwerpen voor u op een rij.

De nominaties voor de prestigieuze Emmy Awards zijn gisteren bekend gemaakt. In de categorie 'kort live actie-entertainment' maakt Michelle Obama kans op de prijs. De presidentsvrouw werd genomineerd voor haar optreden in 'Billy on the Street', een komische spelshow, met niemand minder dan Pino. Kijk het fragment uit de oude doos hieronder terug.

Een filmpje om de Lunchpauze mee af te sluiten. Hierin is te zien hoe Angela Merkel in gesprek gaat met scholieren in Rostock. Het Palestijnse meisje Reem vertelt dat ze bang is dat ze het land moet verlaten met haar familie, omdat er nog geen besluit is genomen over hun asielaanvraag. Merkel steekt van wal met haar uitleg 'politiek is soms hard, blabla' maar dan begint het meisje te huilen. Wat nu? Merkel knuffelt het meisje, maar erg handig gaat dat niet. Op Twitter reageert men met de hashtag #merkelstreichelt, oftewel: even aaien en klaar is kees.

16 juli

Een opvallende campagne op het crowdfunding-platform Indiegogo. Twee vrouwen en een man uit de VS willen geld ophalen voor het ontwikkelen van een boxershort die ongewenste erecties kan blokkeren. Deze zogenoemde 'bloxershort' is van katoen en bevat een extra laag stof (het zogenoemde 'deflector shield' die een opkomende erectie naar links of rechts geleidt - de keuze is aan de gebruiker.

Leuk bedacht, maar enorm veel animo lijkt er niet te zijn: na 24 dagen (met nog 16 te gaan) heeft de campagne slechts 1400 dollar opgebracht (doelbedrag: 20.000 dollar), ondanks het feit dat het project al aardig viraal is gegaan op het internet. In september moet de bloxer op de markt komen. Als de 10.000 dollar wordt gehaald, komt er ook een zwembroek-versie.

Een saaie rotonde in Purmerend is wereldnieuws geworden. Een filmpje van de livestream van een camera die eerder dit jaar boven de rotonde hing werd door een gebruiker op Reddit geplaatst, en hoewel er niets bijzonders op te zien is werd het een enorme hit. De livestream zelf werd eerder in Nederland ook al opmerkelijk goed bekeken. Maar nadat er een flashmob werd aangekondigd vond de burgemeester het welletjes en zette hij vorige week de livestream op zwart.

Maar de gemeente heeft sindsdien niets meer laten horen, en dus heeft softwarebedrijf Archie de stream weer live gezet. En dat trekt grappenmakers aan. Een lokale gebruiker van Reddit liep de rotonde op om naar de camera te zwaaien. Zelf zien wat er nou zo bijzonder is aan deze rotonde? Hier is de livestream.

15 juli

Kunt u ook geen genoeg krijgen van de nieuwe beelden van dwergplaneet Pluto? NASA publiceerde vandaag onderstaande video, zo zag het eruit toen ruimtesonde New Horizons de afgelopen dagen Pluto naderde. Tot nu toe kenden we de verre dwergplaneet alleen als een vaag lichtstipje. Nu kunnen we eindelijk een goede blik werpen op Pluto.

Wat gebeurt er als je een Facebookaccount aanmaakt, en vervolgens de inlogcodes online zet? De Amerikaanse Joe Veix deed het en introduceerde het nep-account John Smith. De naam werd al snel veranderd in Maximilien Manning en in een mum van tijd wisselden de profiel- en omslagfoto's zich af. Max' lijst met interesses werd langer en langer, zo likede hij onder meer Facebookpagina's over de Buffalo Bills, bruiloften, fitness-, voetbal- en landbouwmemes, Stacy's Mom, Good Charlotte, 12 Street Fighter enzovoort.

Na het weekend was vanuit 135 accounts ingelogd op het facebookaccount van Max, onder meer vanuit Parijs, Zweden, Colombia en de Verenigde Arabische Emiraten. Lang mocht het feest niet duren, na vier dagen werd het account geblokkeerd door Facebook. Wat het doel van Joe Veix was, leest u hier.

Een compilatie van alle veranderingen is hieronder te zien.

Zie het allemaal maar eens in één beeld vast te leggen: een meeuw die wordt aangevallen door een arend, die wordt aangevallen door een meeuw. Het lukte natuurfotograaf David Canales uit Alaska, die op het moment van de dappere aanval aan het kajakken was.

Wie er won? De arend. De bovenste meeuw gaf het op, de onderste meeuw kon zichzelf niet bevrijden.

14 juli

Vandaag verschijnt dan eindelijk de langverwachte tweede roman van To Kill a Mockingbird-auteur Harper Lee. The Guardian houdt een liveblog bij. Met de verkoopcijfers en interessante discussies over het nieuwe boek. Is deze versie van Atticus Finch realistischer dan de man die we voorbij zagen komen in To Kill a Mockingbird? Volg het hier.

Al die jaren van onderhandelingen over het atoomprogramma van Iran: hoe zat het ook alweer? Buzzfeed heeft een tijdlijn gemaakt.

Hoe voelt het om constant het derde wiel aan de wagen te zijn? (Lees: je hobbelt mee met je beste vriend en zijn vriendin die uitermate gelukkig verliefd zijn) Een jongen documenteerde deze soms ongemakkelijke momenten met een serie selfies

We sluiten deze Lunchpauze af met een video. Een Japanse dierentuin besloot haar olifanten wat verkoeling te bieden in de vorm van een zwembad van 65 meter lang. Dat valt, zo te zien, in goede aarde bij de dieren.

13 juli

De Britse Jemma Rogers (30) besloot in 2008 om een Facebook-account te starten. Maar kennelijk had ze niet helemaal begrepen waar Facebook om draait, want ze wilde niet dat vrienden en oude kennissen haar zouden kunnen vinden. Daarom maakte ze een account aan onder de valse naam Jemmaroid von Laalaa. Hoewel dat tegen de regels van Facebook is, kon ze jarenlang ongestoord haar gang gaan.

Onlangs kreeg ze echter een mail van Facebook met de vraag of ze kon bewijzen dat Jemmaroid von Laalaa haar echte naam is. Ze stuurde een bewerkte foto van haar bankpas, maar Facebook kwam erachter dat het om een nep-afbeelding ging en blokkeerde haar account. Rogers besloot daarop om haar naam officieel te veranderen in Jemmaroid von Laalaa. Maar dat heeft vooralsnog niet het gewenste resultaat: haar account is nog altijd geblokkeerd, melden Britse media.

null Beeld anp
Beeld anp

9 juli

Op 1 juli jongstleden is in de Amerikaanse staat Tennessee een bijzondere wet van kracht geworden: mensen mogen nu inbreken in auto's zonder dat zij daarvoor bestraft worden. Mits de inbraak is bedoeld om huisdieren te redden die in een knalhete auto zitten opgesloten. Voordat u dat arme hondje gaat redden moet u zich er wel even van vergewissen dat u zich in Tennessee bevindt. In andere staten kunt u het beste het noodnummer 911 bellen, aldus de Huffington Post.

Super Mario wordt dit jaar dertig. Om de verjaardag van Nintendo's mascotte te vieren heeft de Britse tak van de spellenmaker een speciale muurtekening gemaakt in Londen. Wie beweert dat videogames geen kunst kunnen zijn, moet daar misschien nog maar eens goed over nadenken.

8 juli

Het eerste zomerdier heeft zich gemeld: het Zuid-Hollandse dorpje Rijnsburg is sinds gisteren in de ban van 'een tien centimeter grote horrorspin', zegt De Telegraaf. De kampspin werd aangetroffen tussen een partij bloemen op de bloemenveiling. De spin is per ongeluk vrijgelaten omdat medewerkers van de veiling niet wisten dat het om een gevaarlijk exemplaar ging. Een beet kan binnen zes uur dodelijk zijn.

Voor het eerst is de meisjesnaam Elsa een populaire naam in de Verenigde Staten. En dat allemaal dankzij Disneys film Frozen uit 2013. Vorig jaar was er een heuse babyboom aan Elsa's: meer dan duizend meisjes werden genoemd naar de jonge prinses die met haar magische krachten sneeuw en ijs kan creëren.

null Beeld Disney
Beeld Disney

Het was zijn vuurdoop, dus er kon nog wel eens wat mis gaan. En dat ging het. De kersverse Griekse minister van Financiën Euklidis Tsakalotos maakte gisteren een klassieke beginnersfout: bij aankomst bij de Eurogroep droeg hij zijn spiekbriefje duidelijk zichtbaar in zijn linkerhand. En dat betekende de geboorte van nieuwe memes.

The Telegraph verzamelde de beste memes over de Griekse crisis, waaronder deze:

7 juli

Pizza Hut kwam onlangs nog met een grappig bedoeld filmpje over de gevaren van selfie-sticks. Nu lijkt het erop dat het noodlot daadwerkelijk heeft toegeslagen. Een man in Wales overleed nadat hij was getroffen door de bliksem. Volgens de politie werd de elektriciteit mogelijk aangetrokken door de selfie-stick die de man bij zich had, schrijft CNET.

Dat was even schrikken voor de inwoners van het slaperige dorpje Flaxley in the forest of Dean (30 inwoners) in het Engelse graafschap Gloucestershire. Ongeveer 500 swingers kwamen op bezoek in het kader van 'Swingfields 2015', het 'grootste swingers-festival van Groot-Brittannië'. Om het festival 'discreet en veilig' te houden werd de locatie pas twee dagen van tevoren bekendgemaakt. De onaangenaam verraste inwoners maken in de lokale krant gewag van ontoelaatbare geluiden. 'Het waren 48 uur in de hel.'

In de categorie 'doe dit niet na': is het een op hol geslagen straatverkoper? Is het een vreemde vogel? Nee, het is de Canadees Daniel Boria. Hij bond afgelopen zondag zijn tuinstoel aan ruim honderd met helium gevulde ballonnen en vloog zo over de stad Calgary. Met deze imitatie van de Pixar-film 'Up' wilde hij zijn schoonmaakbedrijf promoten. Dat lukte: Boria kreeg in de media veel aandacht. Boria slaagde er door de harde wind alleen niet in om, zoals hij van plan was, op het terrein van de jaarlijkse Rodeo te landen met zijn parachute. Hij kwam enkele kilometers verderop terecht, waar hij door de politie werd gearresteerd.

6 juli

De Verenigde Staten hebben hun ultieme revanche genomen voor de verloren finale op het WK vrouwenvoetbal vier jaar geleden. Destijds won Japan na strafschoppen, vannacht overrompelden de Amerikaanse vrouwen de Japansen en wonnen ze met liefst 5-2. Deze uitzinnige supporter krijgt in de VS ongeveer net zo veel aandacht als de winst van de dames:

En zo ziet het eruit als een klein uiltje en een kitten vrienden worden. Dat gebeurde in een café in het Japanse Osaka, waar de twee wonen:

null Beeld
Beeld

3 juli

Heeft u er al even bij stilgestaan? Het is vandaag Comic Sans-dag! Het 'meest gehate font ter wereld' werd door Vincent Connare ontworpen en in 1994 door Microsoft uitgebracht. Het lettertype werd in korte tijd zo populair dat Comic Sans een hoog cliché-gehalte kreeg, en daarbij veel tegenstanders. In 2009 riep 3FM de eerste vrijdag van juli uit tot Comic Sans-dag uit. Dus: vandaag - alleen vandaag - mag alles in Comic Sans.

Don't try this at home: de nieuwe social media-trend #sunburnart ziet er misschien grappig uit, volgens dermatologen is het (natuurlijk) gevaarlijk, zo meldt De Morgen. Mensen laten hun huid bruinen of verbranden in patronen, zodat een tatoeage door zonnebrand ontstaat. Huidspecialisten alarmeren voor het risico op huidkanker, en adviseren om vooral niet mee te gaan in de trend.

2 juli

Ooit wel eens een link gelegd tussen de Griekse crisis en Grease? Buzzfeed wel. De Amerikaanse romantische filmmusical uit 1978 blijkt meer gelijkenissen te vertonen met de gebeurtenissen in Griekenland dan de naam (Grease lijkt op Greece, snapt u). Kijkt u maar eens naar deze uitleg van de crisis aan de hand van Grease-gifjes.

Een stukje puberale strandhumor uit Noorwegen. Of eigenlijk is het een voorlichtingscampagne van een Noorse organisatie voor seksuele voorlichting, die mensen zo bewust wil maken van soa's. Maar niet alle badgasten konden de stunt waarderen.

1 juli

'Are you beach body ready?' Het was deze reclametekst bij een foto van een dunne vrouw die begin mei tot verontwaardiging en een demonstratie in het Londense Hyde Park leidde. Maar, de reclametekst in niet beledigend, oordeelde de Britse reclamecommissie.

Verslaggeefster Gidi Heesakkers eerder over de affaire: ''Beach body ready' is eigenlijk hetzelfde als 'bikiniklaar', een buitengewoon gezapig woord waarmee Nederlandse vrouwenbladen jaar in, jaar uit tere zieltjes voor hun zomeredities proberen te winnen.'

En wist je dat mannen van middelbare leeftijd heel schattig kunnen zijn? Echt waar. Kijk eerst maar onderstaand filmpje.

29 juni

Bohemian Rhapsody van Queen is een nummer dat je niet zomaar even goed nadoet. Ook niet als je Kanye West heet. Op Glastonbury deed de zanger een dappere, maar mislukte poging. Het concert werd overigens vertaald op teletekst, maar sommige woorden gingen de vertaler duidelijk te ver. Ligger?

En een kattengifje, gewoon omdat het kan. Hoewel sommigen er meteen weer Griekenland bij willen halen...

27 juni

Inside Out is de nieuwe film van Pixar. Een familievriendelijke film over emoties. Insidious is een horrorfilm waarin een meisje wordt aangevallen door een geest. U voelt 'm wellicht al aankomen: een Amerikaanse bioscoop heeft de twee titels door elkaar gehaald en een groep kinderen de horrorfilm voorgeschoteld in plaats van de volijke animatie, melden Amerikaanse media. Het gevolg: doodsbange kinderen. Nou ja, angst is ook een emotie...

26 juni

Er komt een nieuwe Harry Potter. 'Harry Potter en het Vervloekte Kind' gaat het nieuwe avontuur heten, zo kondigde schrijfster J.K. Rowling vandaag op Twitter aan. Maar voordat u naar de boekwinkel rent om de titel alvast te bestellen: u moet bij het theater zijn. Het wordt namelijk een voorstelling. Waar het precies over gaat wil Rowling nog niet zeggen 'om het niet te bederven voor de fans'. Maar over één ding is ze duidelijk: het wordt geen prequel, zoals veel mensen al speculeerden.
Lees hier meer over de nieuwe Harry Potter.

25 juni

Als we de mensen die er verstand van menen te hebben mogen geloven is er heel warm zomerweer op komst. Op zoek naar lekkere muziek om de zomersfeer nog verder te verhogen? Enkele weken geleden maakten we daar dit lijstje voor.

Heeft u Hillary Clinton ooit geassocieerd met Marijke Helwegen? Nee? Gooit u dan even de Britse schrijfster Hillary Mantel ertussen. Dat levert de volgende vastgelopen morph op.

null Beeld .
Beeld .

24 juni

Hier moet u even voor gaan zitten. U kent misschien het boek Do androids dream of electrical sheep, van de beroemde science fictionschrijver Philip K. Dick. Welnu, dat doen ze niet. Waar ze wel van dromen, weet Google. De software die Google gebruikt om beelden te herkennen gebruikt netwerken die het menselijk brein moeten simuleren. Softwareontwikkelaars vroegen zich af: waar 'dromen' deze netwerken van: wat zien ze in een willekeurige verzameling beelden? Welnu: dit. Veel meer van en over deze beelden bij Quartz.

null Beeld Google
Beeld Google

We doen nog even een scène uit een honkbalstadion waarbij we niet weten of we moeten lachen of ons hoofd schudden in deemoed.

23 juni

Shirtje wisselen, leuk voor later. Maar ergens ook een beetje ouderwets, moet de Jamaicaanse international Deshorn Brown hebben gedacht. Voor de wedstrijd tegen Argentinië verstopte Brown zijn smartphone op de spelersbank. Na de wedstrijd rende hij naar Lionel Messi voor een selfie: 'Messi is de beste voetballer ter wereld, een ster. Deze foto zal ik voor altijd als souvenir bij me dragen.'

En bent u al bekend met Kingsley, de nieuwe mascotte van de Schotse voetbalclub Partick Thistle? Op dit moment de meestbesproken mascotte ter wereld - en omgedoopt tot 'de engste (of lelijkste) ter wereld'.

22 juni

Televisietips van de Amerikaanse site Vox, voor het lege gat dat bij veel kijkers in ziel en dagbesteding werd geslagen door het einde van seizoen vijf van Game of Thrones. 17 aanraders maar liefst voor de lange reis naar de première van seizoen zes, volgend jaar.

U weet vast van dat filmpje van de zanger van John Coffey die een beker bier vangt terwijl hij... etcetera. En anders googlet u maar even.

Online magazine Slate vond het ook een behoorlijk rocksterrending om te doen (excuses voor de vertaling), en dacht: dat spelen we na. Want kan het wel?

19 juni

Wie zijn auto verkeerd parkeert, riskeert het dat zijn wagen door de politie wordt weggesleept. Dat geldt ook voor keizer Napoleon, die gisteren bij Waterloo flink moest onderhandelen met de Belgische politie om ervoor te zorgen dat hij zelf zijn stalen ros op een andere plek mocht gaan zetten.

Het eerste zomerdier van 2015 is gesignaleerd: een heuse wilde kat op de Strabrechtse Heide (Brabant). Althans, volgens Staatsbosbeheer. Of zou het een wasbeer zijn? Of een wolf in schaapskleren?

18 juni

Waar denkt u aan, als u aan een octopus denkt? Vast niet aan dit schattige wezentje dat onlangs werd ontdekt. Zelfs de wetenschappers zijn vertederd, en overwegen het diertje de naam 'Adorabilis' mee te geven.

Dit moet u echt even zien, ook als u geen liefhebber bent van computerspelletjes. Op gamebeurs E3 in Los Angeles toonde Microsoft deze week een combinatie van het blokkenspel Minecraft en de augmented-realitybril Hololens. Het resultaat is bouwen en gamen op het oppervlak van een tafel. Is dit de toekomst van videogames? Een samenvatting van de gamebeurs leest u overigens hier.

17 juni

In 2010 sloot het Rotterdamse zwemparadijs Tropicana haar deuren. Sindsdien waren er grootse plannen voor de locatie - een seniorencomplex, een bruisende disco, een poppodium - maar tot op heden is daar niks van terecht gekomen en ligt het er verpauperd bij. (Wel worden in de kelders oesterzwammen gekweekt en is de Aloha Bar er te vinden). Amsterdammer Bouke van Veen maakte met een drone beelden van de teloorgang in het zwemparadijs:

Waar denk je aan als je het woord 'dude' hoort? Waarschijnlijk aan The Big Lebowski, of misschien aan surfers. Maar wist je dat het woord al uit 1883 stamt? Zie hier, de evolutie van the dude:

16 juni

Altijd leuk, straatmuzikanten die 'de echte' tegenkomen. De straatmuzikant die Bronski Beat-zanger Jimmy Somerville van culthit Smalltown Boy (hoog stemmetje: 'Run away, turn away, run away, turn away, run away') tegenkwam, werd al een internethit.

Ook lief: Ed Sheeran, de roodharige singersongwriter die in korte tijd uitgroeide tot een wereldster, beklimt het podium en zingt met een meisje dat niets vermoedend staat te zingen in een winkelcentrum. Die valse noten vergeven we haar meteen.

15 juni

Je vangt als zanger een biertje en het levert gelijk meer YouTube-kijkers op dan voor de rest van je gehele oeuvre. Dit overkwam John Coffey-zanger David Achter de Molen afgelopen weekend op Pinkpop. 1,3 miljoen kijkers, inmiddels, en vermeldingen op grote internationale sites als Mashable, TIME Magazine en Gawker.

Maar nu komt-ie: Vrienden van de Amstel Live, 2012, Guus Meeuwis en een halve liter bier in een plastic beker. Kijkt u maar.

12 juni

Geef toe, stiekem best handig: een loopbaan waar je tijdens het wandelen door een drukke winkelstraat kunt sms'en en whatsapp'en zonder tegen iemand op te botsen. In Antwerpen dook zo'n baan ineens op, maar het bleek al snel om een reclamestunt te gaan. En daar was de gemeente niet blij mee: 'Voor ons is dit graffiti, die ook verwijderd zal worden. En de rekening... die wordt doorgestuurd.'

Whatsappbaan in Antwerpen Beeld Het Laatste Nieuws
Whatsappbaan in AntwerpenBeeld Het Laatste Nieuws

Deze kant van Viola Holt kende u nog niet. In 2001 bracht de televisiepresentatrice Viola's Computerboek uit, waarin ze de Nederlandse vrouw leert computeren en internetten. Maar ze laat niet na om veel over zichzelf en haar luxe leven te vertellen. In de inleiding verwijst ze naar haar marmeren vloer, in een tekst over spelletjessites weet ze haar innige vriendschap met Celine Dion te verwerken en ook voor de grootte van haar landgoed is plek ingeruimd in het computerboek. Misschien is het geen toeval dat het omslag hetzelfde lettertype heeft als de Privé... Een hilarische opsomming door De Gladiool.

Zijn er teveel zomerfestivals en te weinig hoofdacts? De New York Times besteedt aandacht aan die discussie met onder andere een interessante grafiek die laat zien hoeveel festivals dezelfde hoofdacts hebben. Pinkpop staat vrijwel bovenaan als het gaat om het aantal hoofdacts dat ook op andere festivals speelt.

null Beeld .
Beeld .

Granny executed in her pink pyama's. Headless body in topless bar. Deze schitterende krantenkoppen komen uit het oeuvre van Vincent Musetto, voormalig redacteur van de New York Post. Hij overleed dinsdag op 74-jarige leeftijd, en dat is reden voor concurrent The New York Times om een lovende necrologie over de gewaardeerde koppenmaker te plaatsen. Waarin de krant zichzelf niet spaart. Want waar de New York Post schreef over de 'headless body' in de 'topless bar' (de beste krantenkop ooit, volgens velen) hield de New York Times het heel saai op: 'Bareigenaar neergeschoten; verdachte aangehouden'.

Nederland Gezellig is 'de Koffietijd van het internet'. In de aflevering van vandaag kijken interreageerders Ferdi en Bremmert terug op het bloemrijke leven van hun onlangs overleden collega @Edraket63, 'een bevlogen randdebiel die altijd bereid was om duizenden huisvrouwen te vernederen in 140 tekens'.

10 juni

Bent u een jaar of 30, of iets ouder? Dan is de kans vrij groot dat u bent opgegroeid met de populaire serie The X-Files. De reeks over twee FBI-agenten die paranomale verschijnselen onderzoeken was een van de populairste series in de jaren '90. Misschien doet het u dan deugd om te horen dat Dana Scully en Fox Mulder terugkeren (vanaf 24 januari volgend jaar). De opnames zijn begonnen, zo blijkt uit een tweet van actrice Gillian Anderson (Scully).

U heeft het wellicht al meegekregen: ophef rond Ten Walls. Het ging zo lekker met de Litouwse dj: hij werd voor allerlei festivals uitgenodigd. Totdat hij het nodig vond om een Facebookbericht (inmiddels verwijderd) te plaatsen waarin hij homoseksuelen een 'ander ras' noemt en vergelijkt met kindermisbruikers. Pitch en Mysteryland schrapten daarop zijn optredens. Maar ironisch genoeg leverde de ophef Ten Walls wel duizenden nieuwe Facebookfans op...

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft de beelden van de 'Red Wedding' bekeken. Ondanks de gruwelijkheden ziet hij niets in het eenzijdig bombarderen van Westeros, meldt De Speld. Wel moet er snel een hulpmissie komen, want de winter komt eraan. (Pas op voor een klein spoilertje.)

9 juni

Het is dinsdag, we gaan even Dwepen met Dode Amerikaanse Schrijvers. Maar in ernst: ook als u nooit iets van William Burroughs hebt gelezen, is deze radiodocumentaire over de schrijver de moeite van het beluisteren meer dan waard. Vanwege de hotseknotsmontage, de gruizige voice-over van Iggy Pop (!), alle anekdotes, en ach, Ira Glass kan veel beter toelichten waarom.

Terwijl de ene band zich antikapitalistisch blijft manifesteren, drukt de andere punkband zijn logo doodleuk op een creditcard. Wij zwijgen afkeurend.

Hier kunt u op volgens Govert Schilling spectaculaire wijze over het oppervlakte van dwergplaneet Ceres 'vliegen'.

Een verwijzing naar een longread over de SEAL-eenheid die Osama Bin Laden doodde, en hun verdere (geheime) werkzaamheden. Graag gedaan.

Dwergplaneet Ceres. Beeld NASA
Dwergplaneet Ceres.Beeld NASA

8 juni

Er is een huwelijk voltrokken dit weekend, tussen Dumbledore (u weet wel, van Harry Potter) en Gandalf (u weet wel, van The Lord of the Rings). dat was weer na een 'wens' van schrijfster J.K. Rowling, geuit toen in Ierland het burgerlijk huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht werd opengesteld. Haar opmerking leidde weer tot protest van de Westboro Baptist Church (u weet wel, van 'God hates fags'), wat weer leidde tot een huwelijk tussen Dumbledore (u weet wel) en Gandalf (u weet wel), recht tegenover het hoofdkwartier van de Westboro Baptist Church.

Duizelt het u ook? Even rustig teruglezen kan hier.

Vast voor de pubquiz van vanavond of morgen: wat weet u nog van de Olympische Spelen in Sydney? En hoeveel weet u van Disneymuziek?

Videootje: Game of Thrones gaat eigenlijk over klimaatverandering.

5 juni

Er worden geregeld vreemde zaken verkocht op veilingsite eBay, maar Maria Angeles Duran uit Spanje maakte het wel heel bont: zij wilde de zon verkopen. Dat mocht echter niet van eBay (immers, alles wat binnen een straal van 7.5 miljoen kilometer rond het zonoppervlak verbrandt). Maar Maria pikt het niet en klaagt eBay aan. En ze is ervan overtuigd dat ze gaat winnen. 'Ik ken de wet.'

De Speld heeft de literaire zomertrends van dit jaar voor u op een rijtje gezet. Waaronder: knielen op een bed violen, reizen zonder John en terug naar Oegstgeest. Hadden we al gezegd dat het om literaire trends gaat?

Een groep activisten van De Nieuwe Universiteit (DNU) heeft vanochtend het Maagdenhuis aan het Spui in Amsterdam geblokkeerd, schrijft AT5. 'Op één van de spandoeken is te lezen: 'Flexwerk je moeder!' Wat er precies met deze leus wordt bedoeld is niet duidelijk.'

4 juni

FIFA-baas Sepp Blatter die naar de uitgang stiefelt nadat hij zijn aftreden bekend heeft gemaakt. Die foto stond gisteren op de voorpagina van de Volkskrant, maar wij waren niet de enige. Het iconische beeld was wereldwijd een grote hit. Fotograaf Valeriano Di Domenico uit Zurich legt hier uit hoe de foto tot stand kwam.

Moeten we, net als bij het versturen van post, gaan betalen voor het versturen van een e-mail? Tien jaar geleden vond men dit een belachelijk idee, maar de dienst write.io gaat het opnieuw proberen. Een digitale postzegel moet spam en andere onzinnige/onnodige mail gaan inperken, schrijft Webwereld.

Wil je graag een enorm Lego-bouwwerk maken maar heb je daar geen tijd voor? Sleep een foto in de Legoizer en die maakt er dan een - soort van - Lego-versie van.

De foto van Valeriano Di Domenico. Beeld afp
De foto van Valeriano Di Domenico.Beeld afp

3 juni

Steeds meer werknemers worden tijdens werktijd verplicht tot werk. Een grootschalige overheidscampagne moet een einde maken aan de misstanden, schrijft de Speld.

Sommige mensen hebben te veel vrije tijd. En weten daar verdraaid leuke dingen mee te doen. Zoals Jelle Bakker, die met hout, bamboe en 11000 knikkers een enorme knikkerbaan in elkaar knutselde.

2 juni

Ophef bij de Britten. De hond Matisse heeft de talentenjacht Britain's Got Talent gewonnen, maar in de finale bleek hij te zijn vervangen door een stunthond.

Drie Chinese bedrijven sturen valse berichten de wereld in over Kentucky Fried Chicken (KFC), de grootste restaurantketen in China: de kip van de fastfoodketen zou genetisch gemodificeerd zijn en zes vleugels en acht
poten hebben. KFC is vanzelfsprekend not amused en neemt stappen.

Ouder

Bekijk hier de oudere afleveringen van deze rubriek.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden