ITALIE

Met een retrospectief over Jacques-Emile Blanche (t/m 14 juni) is in het Palazzo Martinengo een cyclus van exposities begonnen over kunstenaars van deze eeuw....

Brescia

Parma

Giuseppe De Nitis (1846-1884) was een van de belangrijkste Italiaanse schilders van de negentiene eeuw. Tot en met 28 juni in de Fondazione Magnani Rocca, Via Vecchia di Sala 18, Mamiano (bij Parma).

Pavia

Grote tentoonstelling gewijd aan Ambrogio da Fossano, bekend als Bergognone, schilder in Lombardije aan het eind van de 15de en het begin van de 16de eeuw. Tot en met 30 juni in het Castello Visconteo.

Rome

Tot en met 22 juni in het Palazzo delle Esposizioni de eerste van een serie tentoonstellingen ter herdenking van de honderdste geboortedag van de schilder Lucio Fontana.

Trente

Meesterwerken van de Italiaanse schilderkunst van deze eeuw uit de collectie Giovanardi, t/m 15 november in het Museo d'arte moderna e contemporanea, Via R. da Sanseverino 45.

Het internationaal filmfestival van Trente over bergen en alpinisme begint dit jaar op 24 april en duurt t/m 2 mei. Inl.: 0039-461-238178/896120/980205.

Venetië

Het Venetisch Pantheon, een anderhalve eeuw oude beeldencollectie van de veertig grootste figuren uit de geschiedenis, is na restauratie teruggekeerd op zijn oorspronkelijke plaats, het Palazzo Loredan.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden