Italiaanse moeder kan zoon niet verwennen door TNT

Italiaanse moeders vergeten hun zonen nooit, ook niet als ze in het buitenland wonen. Zo wilde moeder Fanunza uit Sardinië haar zoon in Leiden graag vertroetelen met Italiaanse levensmiddelen....

Een week voor de feestdagen stapten ze in Sardinië naar TNT. Het bedrijf garandeerde dat het op tijd zou arriveren, als het tenminste per express zou worden verzonden.

TNT hield woord. Op 22 december belde een koerier aan bij het huis van zoonlief. Maar zoon Fanunza werkt, net als zijn Nederlandse vrouw. 's Avonds vond hij een briefje dat de bezorging voor een dichte deur had gestaan.

'En toen begon de ellende', vertelt schoonvader Peter Wijnen. Ze belden naar het TNT callcenter. 'Helaas lukt het ons niet meer het pakket voor kerstmis te bezorgen', zei TNT callcenter. 'En ophalen kan ook niet, want het is een expressstuk.'

Wijnen: 'Als je het niet niet per express verstuurd, kun je je pakketje ophalen bij het dichtsbijzijnde postkantoor, maar als je het wel doet wordt je naar de opslag in Katwijk aan de Rijn gestuurd.'

De familie reageert coulant en vraagt het pakket dan in godsnaam maar vóór oud en nieuw te bezorgen. Dat kan. Op 29 december wordt het bezorgd bij de schoonouders, zo wordt afgesproken. Maar wat er die dag ook kwam, geen pakketje uit Italië.

Wijnen pakt maar weer eens de telefoon. 'Ja.., Nee... Het was een misverstand, maar morgen voor 12.00 uur zou het zeker worden bezorgd.' Wijs geworden begint Wijnen om half twaalf te bellen. 'Kan wat later worden wat het is glad op de weg', zei TNT callcenter. Wijnen kijkt naar buiten, ziet niets, maar berust in de paar uur extra vertraging.

Als een paar uur later nog niets te zien is, pakt hij maar weer de telefoon. Na veel aandringen wil TNT wel op onderzoek uitgaan. Wat blijkt. Ook vandaag komt er geen pakketje. Het staat nog in Katwijk aan de Rijn. Foutje van klantenservice. Vergeten de bestelling door te geven.

Wijnen stelt voor het zelf op te halen, een andere koerier in te zetten of desnoods een taxi.

TNT is niet vermurwen. Dat kan niet. Maar is er schade dan kan dat in Italië worden verhaald, meldt TNT.

Na nog wat getouwtrek arriveerde het pakje drie dagen na nieuwjaar in Leiden. 'Gelukkig was er niets bedorven, maar de lol voor de Italiaanse familie was er natuurlijk wel helemaal vanaf', zegt Wijnen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden