IT'ers zoeken plotseling steun bij bonden

In de vette jaren regelde de IT'er zelf zijn bonus en lease-auto. Nu het tij is gekeerd, en maar liefst zeventigduizend IT'ers dit jaar geen loonsverhoging krijgen, is het individualisme voorbij....

'IT'ers zijn niet de egoïstische individualisten waarvoor ze worden aangezien', zegt Sjerp Holterman. De IT-bestuurder van vakbond De Unie ziet de laatste maanden tot zijn genoegen dat het aantal IT'ers dat lid wordt van de werknemersorganisatie weer toeneemt. 'Dit jaar hebben we er al zeker 5 procent bijgekregen.'

FNV Bondgenoten, traditioneel minder goed vertegenwoordigd in de IT-sector, ziet ook een lichte stijging. In de zes maanden tot januari 2002 steeg het aantal IT-leden met 3,8 procent tot 6386, al laat de maand februari weer een daling zien. De christelijke vakbond CNV groeit volgens FNV nog harder.

Opmerkelijk, want vakbonden waren in de IT-brache tot voor kort een uitstervende diersoort. Wie zat er in de snelle informatiesamenleving nog te wachten op iets oubolligs als een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO)? De schaarse IT-specialisten hadden in gesprek met hun werkgever immers een riante onderhandelingspositie. Bonussen en lease-auto's waren zo losgepraat.

Advies of rechtsbijstand bij een ontslagprocedure leek eveneens overbodig. IT'ers werden niet ontslagen en konden in het geval van een arbeidsconflict zo aan de slag bij de concurrent. Maar dat is nu wel anders.

De IT-branche kampt met een sterk teruggevallen vraag. Veel duurbetaalde krachten zitten op de bank. Bijna overal zijn personeelsstops afgekondigd en hier en daar (Landis, Ordina, Getronics) worden zelfs banen geschapt.

Ook de tijd van de riante bonussen is voorbij. Sterker nog. De werkgevers hebben voor zeventigduizend IT'ers de nullijn afgekondigd. Die lonen gaan dit jaar met geen cent omhoog, waardoor de werknemers in de automatisering er in koopkracht domweg op achteruit gaan.

Dat gaat veel IT'ers te ver. En zij hebben de bonden plotseling gevonden. Bij PinkRoccade dreigen de werknemersorganisaties nu naar de rechter te stappen omdat de automatiseerder eenzijdig de nullijn heeft afgekondigd. Bij Getronics speelt eenzelfde conflict.

De bonden vinden die nullijn onacceptabel. 'De werkgevers proberen de tegenwind op het personeel af te wentelen', zegt Jan Paul Veenhuizen, bestuurder bij FNV Bondgenoten. 'Het geeft aan hoe onvolwassen de IT-sector is', beweert hij. 'Volwassen bedrijven kijken wel naar de lange termijn.'

Gecoördineerde actie

De nullijn. De vakbonden denken aan een door de werkgevers gecoördineerde actie. Het kan toch geen toeval zijn dat naast Pink en Getronics ook nog eens Cap Gemini Ernst & Young en grote delen van CMG en Ordina op de nullijn zitten?

Mattijs Kropholler, personeelschef van Getronics, bestrijdt die complottheorie. 'We zijn gewoon allemaal in hetzelfde zware weer terecht gekomen.' Dezelfde malaise die de werknemers verenigt, brengt dus ook de werkgevers met elkaar op één lijn.

Werkgever versus werknemer, oude tijden herleven. 'Neem Getronics, de betrokkenheid tussen de werknemers is daar groter dan ooit', zegt Holterman van de Unie. De vakbonden fungeren met ledenbijeenkomsten en informatie-avonden als steun in de rug.

Zelfs voor de rechtsbijstand hebben de IT'ers belangstelling. 'Maar dan moeten ze wel op tijd lid worden', zegt Veenhuizen.

IT'ers die al weten dat ze ontslagen worden, zijn te laat, waarschuwt de FNV-bestuurder. 'Want ook wij verzekeren geen brandende huizen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden