Islam, moslims en extremisme

'Moslims zijn belangrijk, islam niet' (Forum, 2 december). De arabist Robbert Woltering schrijft dat politici en columnisten er daarom goed aan doen hun beduimelde koran'tje weer in de kast te zetten en zich eindelijk bezig te houden met moslims in plaats van de ware islam....

Haarlem Mostafa Mouktafi

Als Marokkaan en moslim ben ik natuurlijk net zo bezorgd als Nederlanders over de bedreiging van Nederland door radicale moslims (de soldaten van de duivel). Deze blinde eenheid van terroristen en verslaafden aan haat moet met ijzeren vuist worden bestreden om hun onmenselijke daden die zij namens God zeggen te plegen, te voorkomen.

In plaats van in troebel water te vissen, moeten moslims en niet-moslims het eenduidige signaal geven dat heel Nederland verenigd is tegen dit extremisme. Dat zou een vruchtbare fatwa zijn.

Een ding lijkt me logisch: veel gelovigen beschouwen hun religie als de kern van hun bestaan. Dat geldt ook voor moslims. Maar er is maar een fatwa die wij als moslims in Nederland moeten volgen: de Nederlandse wet.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden