ISBN

Lipari is het Italiaanse eiland waar zich de debuutnovelle van Robbert Welagen afspeelt (Nijgh & Van Ditmar; euro 14,90)...

Fictie
Patrick Lateur koos voor zijn bloemlezing ‘van Catullus tot Claus’ over liefde in Rome het palindroom Roma-Amor (Athenaeum-Polak & Van Gennep; euro 17,50).

Fictie
De dichtende kinderarts William Carlos Williams (1883-1963) kreeg eindelijk zijn Hollandse bloemlezing, vertaald door Huub Beurskens: Even dit (Meulenhoff; euro 22,50).

Fictie
Is het een boodschapper of een toevallige zwerver die in In de schemer van de Spaanse schrijver Juan Benet (1927-1983) een dorp aandoet? M. Vanderzee vertaalde de tragikomische roman (IJzer; euro 19,50).

Fictie
Hot kid van Elmore Leonard, een van de grootste misdaadauteurs van Amerika, werd vertaald door Daphne de Heer (521; euro 17,90).

Fictie
Ooit zong een Chinese operazangeres de rol van maangodin. Na twintig jaar geeft ze les, maar krijgt ze de kans nog één keer auditie te doen, voor dezelfde rol: Maanopera van Bi Feiyu (1964) werd vertaald door Mark Leenhouts (De Geus; euro 13,90).

Fictie
Legendarisch is de Nederlandse sciencefictionhoorspelserie Sprong in het heelal – het Marsmysterie van Charles Chilton, uitgezonden tussen 1955 en 1957. Op 10 cd’s kan er nu worden teruggeluisterd naar kapitein Jeff Morgan (John de Freese), telegrafist Jimmy Barnet (Jan Borkus) en de anderen in hun ruimteschip Discovery (Rubinstein; euro 32,95).

Non-fictie
Turken bewonen een gebied dat veel groter is dan het huidige Turkije. De Britse journalist Hugh Pope vond Turken van West-China tot in Duitsland, Nederland en de VS, en schrijft erover in Zonen van veroveraars – De herrijzenis van de Turkische volken (Atlas; euro 24,90).

Non-fictie
Hoogleraar Pacific Studies Ad Borsboom bewondert De clan van de wilde honing waarmee hij de Australische aboriginals bedoelt (Altamira-Becht; euro 14,90).

Non-fictie
Ria van den Brandt schreef eerder twee boeken over Etty Hillesum. Haar nieuweling, Denken met Etty Hillesum, is een kennismaking waarin de lezer ‘kan meewandelen met Hillesums gedachten en gevoelens’ (Meinema; euro 14,90).

Non-fictie
God rukt verder op, bijvoorbeeld in Geloven in Nederland – Gesprekken over inspiratie en geloofsbeleving, gesprekken van Leo Brabander met onder anderen Herman van Veen, Fatima Elatik en Hijltje Vink (Kok; euro 13,50). Francis Collins ontcijferde eerder het menselijk DNA, en verdiept zich nu in De taal van God (Ten Have; euro 19,90).

Non-fictie
Paul Teunissen werkt bij het Leger des Heils, en schreef met Extreme overlast een reeks Portretten van op drift geraakte levens (Veen; euro 16,90).

Non-fictie
De Oostenrijkse Natascha Kampusch dook afgelopen zomer acht jaar na haar ontvoering plotseling op. De journalisten Allan Hall en Michael Leidig schreven het gelijknamige boek over Het meisje in de kelder (The House of Books; euro 17,90).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden