'Is uw bloed bloed en het onze water?'

Fragmenten van de boodschap die wordt toegeschreven aan Osama bin Laden:

Dit is een boodschap voor onze buren ten noorden van de Middellandse Zee met een voorstel voor een wapenstilstand. Dit als antwoord op de positieve reacties die daar vandaan zijn gekomen. Op 11 september en 11 maart bent u met gelijke munt terugbetaald, zodat u weet dat iedereen veiligheid nodig heeft en dat u die niet alleen voor zichzelf kunt opeisen.

Weest u zich ervan bewust dat, als u ons terroristen en onze daden terrorisme noemt, u zichzelf en uw daden ook als zodanig zou moeten bestempelen. Onze acties zijn een antwoord op acties van u: het vernietigen en vermoorden van ons volk in Afghanistan, Irak en Palestina. Het is erg genoeg getuige te zijn van een gebeurtenis die de wereld schokte: de moord op de bejaarde, aan een rolstoel gebonden sjeik Ahmed Yassin. God heb mededogen met hem. Wij beloven God dat wij wraak zullen nemen op Amerika, met Gods wil.

Onder welke genade zijn uw slachtoffers onschuldig en onze slechts stof? En volgens welke doctrine is uw bloed bloed en ons bloed water? Vergelding is gerechtvaardigd, degene die begint is onrechtvaardig.

Uw leiders en degenen die hun strategie overnemen, degenen die het ware probleem van de bezetting van Palestina hardnekkig ontkennen en die ons het recht ontzeggen om onszelf te verdedigen, zij hebben geen zelfrespect en minachten het geloof.

Door hen wordt er meer bloed vergoten in plaats van minder. De doden in ons land en in uw land onthullen een belangrijke waarheid en die is dat ons en u onrecht is aangedaan door uw leiders, die uw zonen, ondanks uw bezwaren, naar ons land hebben gestuurd om te doden en gedood te worden.

Het is in het belang van beide partijen om geen kansen te geven aan hen die het bloed van de naties vergieten voor hun beperkte eigenbelang en gehoorzaamheid aan de bende van het Witte Huis.

Grote bedrijven verdienen miljoenen aan deze oorlog (in Irak, red.); met de wapenproductie of met de wederopbouw, zoals Halliburton en zijn zusters en dochters. En het wordt duidelijk wie er voordeel heeft bij het aansteken van dit oorlogsvuur, het zijn de handelaren van de oorlog, de bloedzuigers die achter de schermen de wereldpolitiek sturen.

President Bush en leiders in zijn invloedssfeer, grote media-instellingen en de Verenigde Naties, waar de verhouding tussen de meesters van het veto en de slaven van de Algemene Vergadering vastligt, zijn instrumenten om mensen te misleiden en te misbruiken. Ze zijn een dodelijk gevaar voor de wereld en de zionistische lobby is hun gevaarlijkste lid. En wij zijn vastbesloten hen te blijven bestrijden, met Gods wil.

Om de handelaren van de oorlog hun kansen te ontnemen en in antwoord op positieve reacties na recente gebeurtenissen en peilingen die aangeven dat de meeste Europeanen een bestand willen, dring ik er bij de gelovigen, vooral geleerden, geestelijken en handelaren, op aan een permanent comité te vormen om de Europeanen de rechtvaardigheid van onze zaak te laten beseffen.

Ik bied hen (Europa, red.) een wapenstilstand aan met de belofte operaties te stoppen tegen iedere staat die belooft op te houden met het aanvallen van moslims of zich niet meer bemoeien met hun zaken, en niet meer meedoen aan de Amerikaanse samenzwering tegen de moslimwereld.

Het bestand wordt afgekondigd bij de terugtrekking van de laatste soldaat uit ons land. Drie maanden vanaf deze verklaring staat de deur open.

Stop het vergieten van ons bloed om uw eigen bloed te redden. De oplossing van deze eenvoudige maar complexe vergelijking is in uw handen. Des te langer u wacht, des te meer zullen de zaken escaleren. En geef dan niet ons, maar uzelf te schuld. Rationele mensen zetten hun veiligheid, geld en zonen niet op het spel om de leugenaar van het Witte Huis te vriend te houden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden