Is Olcay Gulsen dan toch een leuk mens?

Olcay Gulsen maakt een imago-omslag mee. En met het imago van Katy Perry gaat het ook al niet erg lekker.

Empowerment

De afgelopen weken wemelde het van de stukken over mode-ondernemer Olcay Gulsen, die naar aanleiding van haar optreden in Wie is de mol? interviews gaf over haar nare jeugd. Het was sowieso de tijd van Gulsens imago-omslag; waar zij vroeger altijd als bestilettohakte ondernemersbitch werd geportretteerd in programma's - wij herinneren ons met heimwee de serie Werk aan de winkel, waarin Gulsen winkeliers met slechtlopende nerinkjes bot adviseerde - werd zij nu ineens, in de publieke opinie, een leuk mens. Om dat idee wat op te stuwen, verschenen ook nog al die interviews over een pittige jeugd in Waalwijk met een schizofrene, verslaafde vader.

En dan dinsdag het nieuws dat het haar modebedrijf Supertrash faillissement had aangevraagd. Gulsen had inmiddels zelf een minderheidsaandeel, maar het was 'toch mijn kind, mijn levenswerk' zei ze in RTL Boulevard. Zelf heeft ze niet veel ondernemersplannen meer, maar neigt ze naar tv-werk; aanschuiven bij Boulevard of een programma met Jan Versteegh, die de mol was in Wie is de mol? Of zoals zij dat in verhullende celebrity speak zegt: 'Eén en één zou in dit geval best eens twee kunnen zijn.'

Je gaat je wel afvragen in hoeverre Gulsen de whizzkidondernemer is die zij altijd zei te zijn, en hoe relevant haar net verschenen boek SuperOlcay - hoe je met lef van niets naar de top komt, nog is. 'Ze deelt in SuperOlcay haar lessen en tips zodat jij tijdens het volgende zakendiner misschien wel tegenover haar zit. Empowerment voor jonge, ambitieuze vrouwen. Who run the world? Precies', luidt de aanprijzingstekst van het boek.

Olcay runs the world vast nog wel hoor, daar niet van. Maar we vermoeden dat dat vooral vanachter de Boulevard-desk zal zijn.

Non

Hoe krijg je Katy Perry, een non en een ongewenste zoen met een puber samen in een verhaal zonder dat het een slechte soft-erotische film wordt?

Het zijn twee verhalen, trouwens, allebei met Katy Perry in de rol van kwade genius. De afgelopen weken kwam ze in het nieuws omdat twee nonnen haar hadden aangeklaagd omdat ze hun klooster wil kopen als woonhuis. De nonnen wilden Perry er niet in hebben vanwege haar goddeloze imago - al kwam ze nog langs om haar 'Jesus'-tatoeage te laten zien en Oh Happy Day voor ze te zingen. Maar hun aartsbisschop vond Perry's bod interessant en zette de nonnen eruit. Nu is een van de strijdende nonnen in de rechtszaal gestorven.

Dan kun je nog zoveel vraagtekens zetten bij het gedrag van de nonnen - waarom doen ze zo flauw, want ze wilden hun klooster toch al verkopen, en hoezo hadden ze tonnen op hun rekening? - maar een dode non, dat straalt gewoon niet goed op je af.

Tweede gevalletje van niet goed afstralen was Perry's actie bij American Idol, waar zij jurylid is. Een 19-jarige deelnemer, Benjamin Glaze, vertelde voor zijn optreden dat hij nog nooit gezoend had. Perry riep hem bij zich en plantte een zoen recht op zijn mond.

Glaze liep diverse media af om te zeggen dat hij zijn eerste zoen liever voor een verkering had bewaard, en liep vervolgens diverse media af om te zeggen dat hij Perry niets kwalijk nam en het zichzelf verweet dat hij door de zenuwen na die zoen niet beter zong. Dat riekt toch naar misbruikte macht. Misschien kunnen de puber en de overgebleven non zich verenigen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden