Advertorial

Wat is dit?

'Advertorial ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Investeren in de bakermat van koffie.

Bekijk de film om te zien hoe Nespresso tezamen met Technoserve en George Clooney zich heeft verbonden aan de heropbouw van de koffie-industrie in Zuid-Soedan. Dit om de koffieproductie van de hoogste kwaliteit een nieuwe start geven. Wil je meer ontdekken over dit bijzondere project kijk dan op http://www.nespresso.com/positive/nl/nl#!/duurzaamheid/zuid-soedan

Beeld Nespresso

Na 30 jaar van maatschappelijke onrust werd in 2011 de Republiek Zuid-Soedan gesticht. Hiermee kreeg het land nieuwe kansen om zich als handelsnatie te ontwikkelen.

George Clooney, de merkambassadeur van Nespresso, is nauw betrokken geweest bij de transitie van Zuid-Soedan naar een onafhankelijke staat. Samen met hem heeft Nespresso zich verbonden aan de heropbouw van de koffie-industrie in dit land.

Het ondersteunen van koffieboeren
Nespresso is het eerste koffiebedrijf dat Zuid-Soedan betreedt. In samenwerking met Technoserve, een ontwikkelingsorganisatie, bouwen zij aan een innovatief programma dat de koffieboeren zal helpen bij het opzetten van coöperaties, het financieren van hun oogst, de bouw van de benodigde infrastructuur en het commercialiseren van hun koffie voor exportdoeleinden.

Na slechts 18 maanden heeft Nespresso al kunnen bijgedragen aan het opzetten van drie koffie-exportcoöperaties in het zuiden van het land, waar uit voor het eerst in 30 jaar koffie voor commercieel gebruik wordt geëxporteerd.

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden