Intolerant

Totaal verbijsterd ben ik door het artikel 'Geen homo durft nog in latexpakje Rotterdam in' (de Volkskrant, 7 maart). Vooral door het feit dat verwerpelijk intolerant gedrag van enkele medeburgers vergoelijkt wordt door enkelen van de geïnterviewden, omdat het om allochtone intolerantie gaat....

ROTTERDAM H. Schipper

Intolerantie is altijd onverdraagbaar vanuit welke bevolkingsgroep ook, zeker als deze intolerantie zich vertaalt in een ernstige beperking van andermans rechten. Wie in Nederland woont, mag en kan zich volgens Nederlands recht niet schuldig maken aan intolerant gedrag als openlijke homohaat. De verwachting dat deze medeburgers vanzelf toleranter zullen worden als ze naar het 'Nederlands beschavingsniveau' evolueren, is onterecht. Intolerant gedrag verandert en wordt ingeperkt door wetgeving en de handhaving daarvan. En door anderen steeds weer op de intolerantie aan te spreken, ook in de media.

Door excuses aan te voeren dat het om 'allochtone' Nederlanders gaat, nemen we de bereikte, op wetgeving gebaseerde vrijheid in Nederland niet serieus, evenmin als onze medeburgers van wie de wortels in een andere cultuur en/of land liggen. Zij kunnen er blijkbaar niet zoveel aan doen, want ze moeten immers eerst nog wat beschaafder worden. Ook bevinden zich ook onder deze groeperingen homoseksuelen die er echt niet bij gebaat zijn als ze vanuit een medium als de Volkskrant vernemen dat intolerantie ten aanzien van een afwijkende seksuele geaardheid te begrijpen is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden