Intolerantie

Natuurlijk was ik geschokt door de uitspraken van imam Khalil el-Moumni over homoseksualiteit (de Volkskrant, 4 mei). Maar ook in de islam heb je de rekkelijken en de preciezen....

Mijn Turkse schoonmoeder (die in Turkije woont) draagt geen hoofddoek, maar is moslim, vast elke ramadan trouw en accepteert mij en haar dochter zonder problemen als paar. Atatürk en de islam kunnen heel goed samen gaan, maar niet volgens iedere moslim. Om die imams dan maar terug te sturen is een idiote oplossing.

Welke stichtingen krijgen subsidies van de Nederlandse overheid om tempels en moskeeën te bouwen om van daaruit mensensmokkel te organiseren, drugshandel te voeren, de ondergrondse grijze-wolvenbeweging te versterken en tegen homoseksualiteit te pleiten? En Milli Görüs, die tegen de scheiding van kerk en staat is, maar van de Nederlandse overheid in de Amsterdam Arena met groen-witte vlaggen openlijk zijn verderfelijke en on-Nederlandse opvattingen mag propageren, krijgt die ook subsidie? Laten we daar eens naar kijken.

In heel Nederland is nog steeds intolerantie en in elk geval ongemak als het om lesbiënnes en homoseksuelen gaat, en niet alleen onder allochtonen. Dit debat, dat we volgens GroenLinks-Kamerlid Van der Lans reeds 25 jaar achter ons hebben (de Volkskrant, 11 mei), moet nog altijd gevoerd worden. U denkt toch niet dat ik in Maastricht, Amsterdam-Oost of Rotterdam-West hand in hand met mijn vriendin over straat ga zonder me onveilig of op z'n minst bekeken te voelen? Dat John Blankenstein een klacht heeft ingediend tegen deze imam vind ik prijzenswaardig. Misschien kan hij dat ook doen tegen de (autochtone) voetbalsupporters die Richard Witschge en René Rijswijk voor homo uitschelden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden