Internet staat nog in de kinderschoenen

Volgens Monique van Dusseldorp is het een schande dat het volledige regeerakkoord nergens op het Internet te vinden is (Forum, 21 juli)....

Inderdaad zijn de websites van de RVD, Tweede Kamer en PvdA, VVD en D66 geen toonbeeld van actualiteit. Of dat erg is? Misschien hebben deze partijen beter dan de media-analiste in de gaten dat het Internet in potentie een geweldig medium is dat ook nog geweldig in de kinderschoenen staat en dat door een allesbehalve overweldigend aantal mensen in Nederland wordt gebruikt als alternatief voor de ouderwetse krant en televisie.

En zou er wel zoveel belangstelling bestaan voor een taai, nietszeggend, ambtelijk stuk over de komende regeringsperiode? Ik waag het te betwijfelen.

Ik vermoed dat veel mensen voldoende en snel zijn geïnformeerd door de oude media, meer dan Van Dusseldorp in haar stuk durft toe te geven. Ik heb uitstekende berichten en analyses gelezen in deze krant en ik verwacht dat er nog vele zullen volgen.

AMSTERDAM

Peter van Ammelrooy

Snel

Een saillant deel uit het regeerakkoord: 'De toegankelijkheid van overheidsinformatie (in het bijzonder wet- en regelgeving), onder meer door toepassing van nieuwe technologien zoals Internet, dient te worden bevorderd tegen zo beperkt mogelijke kosten.'

Wel aardig dat het op de eerste dag al mis gaat, het regeerakkoord was nergens te vinden op Internet. Inmiddels staat het wel degelijk op de site van het parlement, zij het niet aangekondigd met allerlei toeters en bellen. Gelukkig voor Van Dusseldorp werd haar stukje in de krant van dinsdag geplaatst. Luttele uren later, om precies te zijn 12:45:06, was het zover.

Het heeft een net plaatsje gekregen bij de recente stukken van de Tweede Kamer:

http://www.parlement.nl/doc/

rec/hfdframe/rec001.htm.

Al met al redelijk snel voor een orgaan dat tientallen miljarden gaat investeren in fysieke infrastructuur, dat paradoxaal genoeg in de 21ste eeuw steeds verder verdrongen zal worden door de digitale versie van het distributiestelsel.

DELFT Jorrit Hertsenberg

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden