Volkskrant AvondVrijdag 19 juni

Internationals boycotten Veronica Inside om uitspraken Johan Derksen | Kansen en risico’s van het nieuwe pensioenstelsel

null Beeld

Vandaag in het nieuws

Internationals boycotten Veronica Inside om uitspraken Johan Derksen
De internationals van de nationale voetbalploegen laten zich tot nader order niet meer interviewen door Veronica Inside. Ze voelen zich gegriefd door uitlatingen van Johan Derksen in het praatprogramma.

Liveblog coronavirus – Gemeente mag demonstratie Malieveld verbieden, oordeelt rechtbank
Tegen het einde van dit jaar zouden er zo’n honderd miljoen doses van een coronavaccin kunnen worden gemaakt, volgens de WHO. Tegelijkertijd lopen de besmettingen in landen als Mexico hard op. Volg de laatste nieuwsupdates rondom het coronavirus in dit liveblog.

EU-top brengt leiders geen stap nader tot elkaar over coronafonds en begroting
De Europese regeringsleiders zijn vrijdag geen millimeter dichter tot elkaar gekomen in de onderhandelingen over een Europees economisch herstelfonds (750 miljard euro) en een nieuwe Europese meerjarenbegroting (1.100 miljard).

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en EU-president Charles Michel eerder op vrijdag. Beeld Getty Images
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en EU-president Charles Michel eerder op vrijdag.Beeld Getty Images

OM eist straffen tot 20 jaar tegen Arnhemse terroristen: ‘Bloedbad voorkomen’
Hoofdverdachte Hardi N. (36) uit de Arnhemse terrorismezaak moet voor 18 jaar de gevangenis in, als het aan de officier van justitie ligt. Tegen zijn medeverdachten zijn vrijdag in de rechtbank Rotterdam straffen van 8 tot 20 jaar geëist.

Vakbond FNV stelt stemming pensioenakkoord uit
Vakbond FNV heeft vrijdag nog niet ingestemd met de uitwerking van het pensioenakkoord. Volgens een deel van het ledenparlement is er onvoldoende tijd geweest om een ‘weloverwogen afweging’ te maken. Een besluit over de beoogde grote pensioenhervorming wordt daarmee uitgesteld.

Vanavond op de televisie

Hoe moet de samenleving pedofielen straffen of behandelen? Kunnen ze terugkeren in de maatschappij, en onder welke voorwaarden? Louis Theroux bezocht voor zijn documentaire A Place for Paedophiles (NPO 3, 21.10 uur) een speciale psychiatrische gevangenis in Californië waar 500 veroordeelde pedofielen zijn ondergebracht. Meer tv-tips vindt u hier.

Opinie

Column Loes Reijmer
De alomtegenwoordigheid van het woordje ‘ik’ tijdens het gesprek over racisme in het tv-programma Veronica Inside was veelzeggend, schrijft columnist Loes Reijmer. ‘Je zou het bíjna dapper kunnen noemen dat in een televisiestudio drie mannen zitten die ontzagwekkend prat gaan op hun eigen onnozelheid.’

Het Concertgebouworkest speelt de Achtste symfonie van Dvorak voor dertig man publiek. Beeld Peter Tollenaar
Het Concertgebouworkest speelt de Achtste symfonie van Dvorak voor dertig man publiek.Beeld Peter Tollenaar

Aanraders van de redactie

Bij elke versoepeling komt Nederland meer in de knel
Steeds meer wordt Nederland een land in verwarring. Met elke versoepeling neemt ook de onvrede toe over de ‘willekeur’. De lijst met sectoren die in opstand komen, groeit met de dag.

Trump voelt zich verraden door het Hooggerechtshof
‘Krijg je niet de indruk dat het Hooggerechtshof mij niet mag?’, klaagde president Trump eerder deze week in een tweet, nadat het Hooggerechtshof hem twee gevoelige nederlagen had bezorgd.

Hema-topman Tjeerd Jegen: ‘Als de nieuwe eigenaar Hema opnieuw in schulden steekt, stap ik op’
De sfeer in de directiekamer van Hema is opgelucht,zegt Hema-topman Tjeerd Jegen. Het bedrijf viel deze week weliswaar in buitenlandse handen, maar de enorme schuldenberg is verkleind. Waar ligt de toekomst voor Hema? En wie wordt de nieuwe eigenaar?

Kansen en risico’s van het nieuwe pensioenstelsel
Vakbond FNV heeft vrijdag nog niet ingestemd met de uitwerking van het pensioenakkoord, maar de ledenraadpleging twee weken vooruitgeschoven. We zetten kansen en de risico’s van het nieuwe stelsel op een rij.

Kinderen passeren op weg naar school een waarschuwingsbord voor de nijlpaarden bij het Hacienda Nápoles Park in Colombia.  Beeld Ivan Valencia / AP
Kinderen passeren op weg naar school een waarschuwingsbord voor de nijlpaarden bij het Hacienda Nápoles Park in Colombia.Beeld Ivan Valencia / AP

Er komen steeds meer nijlpaarden in Colombia – een erfenis van drugsbaas Escobar
Bij de dood van Pablo Escobar bleven er vier ‘cocaïnenijlpaarden’ achter uit de privédierentuin van de drugsbaas. Nu zijn het er al bijna honderd. Is de hippo welkom in Colombia? De wetenschap is sterk verdeeld over de aanwezigheid van de exoten.

Column Nadia Ezzeroili: De webcare op sociale media leidt tot pedant openbaar geklaag
Niet alle moderne verschijnselen hoeven we goed te keuren. Er zijn zaken waar we ons tegen kunnen, nee móéten verzetten. Deze week: je zou er bíjna heimwee van krijgen naar de ouderwetse klantenservicelijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden