Inter Scaldes stoot Oud Sluis van de troon als beste restaurant

Het Zeeuwse restaurant Inter Scaldes in Kruiningen is het beste restaurant van ons land. Dat blijkt uit de nieuwste editie van restaurantgids Lekker, zo is vandaag bekendgemaakt. Voor het eerst in jaren staat restaurant Oud Sluis van Sergio Herman niet op nummer 1, maar heeft topkok Jannis Brevet het stokje overgenomen.

Beeld Interscaldes.eu

Het driesterrenrestaurant van Herman sluit binnenkort zijn deuren, waardoor er plek is voor een nieuwe nummer 1. Inter Scaldes heeft twee Michelinsterren en eindigde vorig jaar nog op de tweede plaats. Die positie is nu voor restaurant Boreas van chefkok Nico Boreas in Heeze. Op de derde plek staat De Leest in Vaassen van Jacob-Jan Boerma. Jonnie Boer is met zijn Librije (Zwolle) gezakt van drie naar vier in de jaarlijkse Top 100.

Volgens de restaurantgids is Brevet niet van de 'glamour of het rumoerig vertoon, zoals sommigen van zijn collega's dat deden en doen'. 'Jannis is de nuchtere vakman die maar één podium kent: zijn keuken. De gerechten moeten spreken, niet hijzelf.' Inter Scaldes serveert Franse gerechten.

De Lekker 2014 telt dit keer 72 pagina's meer dan de vorige edities. In de top 10 staan verder De Zwethheul in Schipluiden (5), Da Vinci in Maasbracht (6), FG Restaurant (voorheen Ivy) in Rotterdam (7), De Lindenhof in Giethoorn (8), La Rive in Amsterdam (9) en Pure C in Cadzand (10).

 
Jannis is de nuchtere vakman die maar één podium kent: zijn keuken
Restaurantgids Lekker
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden