ING stopt met service per sms

SaldoSMS, de eerste mobiele dienst van ING, is maandag opgehouden te bestaan. Al sinds 2004 daalt het aantal aanvragen voor deze service, waarbij klanten van de bank hun actuele saldo per sms konden opvragen, gestaag.

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER SIMONE OLSTHOORN

AMSTERDAM - ING lanceerde de dienst in 2000. Van de 9 miljoen ING-klanten waren er maandag 110.000 geabonneerd. Iets meer dan de helft van hen had nog een SaldoSMS-tegoed. Volgens een woordvoerder is het aantal abonnees nooit veel hoger geweest.

Internetbankieren en, later, bankieren via de mobiele app hebben snel terrein gewonnen. Weliswaar meldden veel gebruikers zich de afgelopen jaren niet af voor SaldoSMS, maar ze maakten er ook geen gebruik van.

In juli 2012 stopte ABN Amro al met de dienst, omdat deze onvoldoende werd gebruikt. SNS Bank ziet nog wel genoeg animo, en blijft de service in 2013 aanbieden. Ook Rabobank stopt nog niet met saldo-alerts per sms.

Voor SaldoSMS kregen ING-klanten voor € 4,50 een bundel van 30 sms'jes. Ze konden kiezen voor een sms als een bepaald saldo overschreden werd, of bij belangrijke bij- of afschrijvingen. Wie nog een tegoed heeft, krijgt dit teruggestort op zijn rekening.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden