India verspreidt foto's en bandopname van gijzelaars

'Mijn naam is Keith Mangan. Het is vandaag 18 augustus. Ik ben gezond. Ik heb geen problemen.' De Brit Mangan spreekt deze zinnen helder en duidelijk uit....

REUTER; AP; AFP

Reuter, AP, AFP

SRINAGAR

De regeringsfunctionarissen hadden dinsdag het bandje al toegespeeld gekregen, met foto's waarop de vier staan afgebeeld. Op de foto's houdt een van de gijzelaars een stuk papier vast waarop in Urdu de datum 18 augustus staat geschreven. Indiase functionarissen bevestigden dat zowel de foto's als het bandje op die datum zijn gemaakt. 'We hebben daarom goede reden aan te nemen dat zij levend en veilig zijn', aldus een woordvoerder.

De ontvoering van de vier begon op 4 augustus toen twee Amerikanen door Al Faran bij Pahlgram werden ontvoerd. Een van hen wist te ontsnappen. Daarna werden twee Britten, een Duitser en een Noor ontvoerd. Toen India niet inging op de eis vijftien militante vrijheidsstrijders los te laten, werd de Noor onthoofd.

De guerrilla's hebben gedreigd ook de andere vier te onthoofden. De Indiase regeringsfunctionarissen, die inmiddels steun hebben gekregen van buitenlandse expers, hopen dat onderhandelingen zullen leiden tot vrijlating van de vier. Er is elke dag contact met de guerrilla's.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden