In vijf jaar niet één beoordelingsgesprek: kwalijk

Dilemma

De 54-jarige Anton is als medewerker post en logistiek verantwoordelijk voor alle inkomende en uitgaande post. Het werk doet hij nu vijf jaar voor een salaris van 1.310 euro bruto per maand, bij een 40-urige werkweek. Eerdere werkervaring heeft hij niet, dus was hij aanvankelijk tevreden met het loon. Na vijf jaar vraagt hij zich af of hij wel genoeg verdient. Eigenlijk is het onderliggende dilemma veel groter. Anton heeft nog nooit een beoordelingsgesprek met zijn baas gehad. Hij denkt dat zijn werkgever tevreden is, maar is daar niet zeker van. Ook weet hij niet of hij onder een cao valt. Des te prangender is dus de vraag of het salaris van Anton klopt.


Advies

In vijf jaar niet één beoordelingsgesprek, dat is volgens de adviseurs van Verdien ik wel genoeg op zijn minst uitzonderlijk te noemen. De werkgever is, zo denkt Anton, wel tevreden maar heeft nooit de moeite genomen om dat te laten weten. Bovendien weet Anton door het gebrek aan reflectie van zijn baas niet of hij verder kan groeien in zijn functie, wat hij beter kan doen en wat er juist goed gaat.


'Een kwalijke zaak en voor je werkgever gemiste kansen', zegt Jacco van den Berg van het gelijknamige adviesbureau. 'Misschien heb jij wel veel meer in je mars. Ik zou deze zomer een gesprek eisen. En misschien niet alleen nu, maar ieder jaar.'


Eerst is het zaak om, via een medewerker P&O, uit te zoeken of Anton onder een cao valt. Want daarin staan afspraken over de hoogte van het salaris en onder welke omstandigheden een verhoging mogelijk is. Daarna kan hij in het gesprek met zijn werkgever bespreken of hij nog kan groeien in zijn werk, wat goed gaat, en wat minder. En natuurlijk komt het salaris aan bod, want dat is volgens de adviseurs eigenlijk te laag. 'Het wettelijk minimum maandloon is 1.477,80 euro bruto', zegt Birte Nelen van Abvakabo FNV. 'Netto is dit ongeveer 1.242,05 euro per maand, afhankelijk van de regelingen van het bedrijf.' Anton verdient zo'n 1.300 euro bruto per maand, onder dat minimumloon dus.


Ook volgens Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot is het salaris van Anton te laag. Normaal gesproken bevindt het loon van een medewerker post zich iets boven het minimumloon. 'Er is geen specifieke opleiding vereist en de werkzaamheden zijn over het algemeen eenvoudig, routinematig en makkelijk uit te leggen.' Toch zijn er ook hier variaties mogelijk. Bij de overheid kan het salaris oplopen tot zo'n 1.800 euro, in het ziekenhuiswezen tot ongeveer 2.000 euro. Alle reden voor een gesprek dus.


Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat?


intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden