In Oosterwei hangt geen brandlucht

Geweldig, eindelijk een verhaal over Gouda in de krant waarin de wijk en de stad waar ik woon beschreven worden zoals ik ze ken (Binnenland, 4 oktober)....

Met veel buurtbewoners hebben wij ons de laatste weken opgewonden over het volstrekt overtrokken beeld dat in de media en in de politiek geschetst werd. Buurtgenoten werden de afgelopen tijd gebeld door bezorgde familieleden in Marokko, die hun neefjes plotseling als criminelen in beeld zagen gebracht. De opgeklopte verhalen van Nederlandse actualiteitenrubrieken blijken via Al Jazeera de hele wereld over te zijn gegaan.

Zoals Stikvoort schetst, wijken Gouda en Oosterwei nauwelijks af van wat je elders in het land tegenkomt: natuurlijk hebben we wel eens met problemen te maken, maar over het algemeen is het rustig en veilig. Wat ons betreft verdient de heer Stikvoort een dikke zoen van alle Gouwenaars. Bij dezen.

Sijmen Tol, Gouda

Incident
Korpsbeheerder Stikvoort noemt het bedreigen van een buschauffeur als een betrekkelijk klein incident (Voorpagina, 3 oktober) en zegt dat hij klaar is met politici die van iets heel kleins iets groots maken (Binnenland, 3 oktober). Hij zegt dat de bevolking zich betrekkelijk veilig voelt. Als de hoofdcommissaris van de gemeente waar ik woon dit soort uitspraken zou doen, zou mijn gevoel van veiligheid behoorlijk kelderen – terwijl ik me er echt wel bewust van ben dat de politie niet alles kan voorkomen.

Incident
Als de hoofdcommissaris een bedreiging al een klein incident noemt, wat moet er dan gebeuren om als ernstig aangemerkt te worden?

Incident
Mien Coenegracht, Sambeek

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden