In het weekend ontstresst schrijfster Marion Pauw

Het is eindelijk weekend. Schrijfster Marion Pauw (42) ontspant onder de handen van schoonheidsspecialiste Joëlle (35).

Eva Hoeke
null Beeld Foto Ivo van der Bent
Beeld Foto Ivo van der Bent

'Sorry, sorry, sorry', zegt ze wanneer ze binnendendert in de Haarlemse schoonheids-salon. 'File.' En daarna, tegen Joëlle: 'Heb je toevallig een paar losse euro's? Ik trof het enige apparaat in heel Nederland waar nog muntgeld in moet.'

Drukdrukdruk dus, en zo ging het eigenlijk ook het hele afgelopen jaar, waarin ze niet alleen aan twee televisieseries schreef ('Dat is echt kéihard buffelen'), maar ook nog door Australië reisde, en passant haar Amsterdamse huis verkocht én ging samenwonen met haar nieuwe liefde Chris.

Allemaal leuk natuurlijk, maar, zegt Marion, zich alvast uitkledend: 'Eigenlijk vind ik het verschrikkelijk om steeds maar druk te zijn. Je stresslevel is dan continu te hoog, en dat kan niet de bedoeling zijn van het leven.'

Dus heeft ze besloten voortaan eerder op de rem te gaan staan, meer in het moment te zijn. En vaker naar Joëlle te gaan, want daar rust je niet alleen van uit, die maakt je meteen vijf jaar jonger. 'Serieus, als ik bij haar ben geweest, ziet mijn huid er nog wéken goed uit. Ze is enorm vakkundig: zij weet echt álles.' Over biologisch actieve ingrediënten bijvoorbeeld, en over vitamines en bindweefselmassage die de 'fybroblastenaanmaak stimuleert die verantwoordelijk is voor de collagene en elastine vezels', aldus een bloedserieuze Joëlle, die, het moet gezegd, inderdaad nul rimpels heeft.

Dus, daar gaat ze, onderuit, bh-bandjes opzij, handdoekje erover, Japanse Senchathee binnen handbereik, reiki-achtig, stressrelief-cd'tje op de achtergrond, oogjes dicht en - tiediediedie, tiediediedie, tiediediedie-dieee.

Marion: 'O, kut.'

Ja, die telefoon moet natuurlijk wel uit, anders heeft het geen zin. Nu nog even haar mond ontspannen (Marion tegen de fotograaf: 'Dat is altijd zo irritant: dan is het artikel superleuk en baal je ervan dat je stom op de foto staat'), diezelfde fotograaf en diens verslaggever meteen de deur uit werken en dán... Hèhè, rust.

Joëlle: 'Had je nou geld in de meter gedaan?'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden