In Het Ketelhuis

In nota bene MiddagMagazine van de TROS, waar trouwens tegelijkertijd de tongfiletjes alweer lagen te sudderen, zagen we voor het eerst fragmenten uit de gisteren overdag gehouden persconferentie van Rob Oudkerk, belegd in, of all places, een Amsterdamse zaal die Het Ketelhuis heette....

Toch leek het nog helemaal niet de sterfsc waarnaar de afgelopen week was toegewerkt. Want Oudkerk beschuldigde tijdens de door hemzelf belegde bijeenkomst columniste Van Royen er namelijk alsnog van dat zij uit een privsprek heeft geciteerd en de daarover gemaakte afspraak tussen beiden heeft geschonden. En hij voerde ineens Tom Egbers, die met ze in de kroeg had gezeten, op als getuige van die overeenkomst.

Okee, denk je dan om half zes: voor de rest van de avond nog maar weer een keer het zoveelste potje kluitvoetbal van de actualiteitenrubrieken in deze affaire. Want dat laatste rafeltje in het drama wil je als kijker op de valreep dan ook nog wel uitgeplozen hebben. Allicht dat ook Oudkerk daarmee nog een kansje krijgt op een beetje rehabilitatie. Maar weinig of niks dus. Heleen van Royen hield het in het Journaal ('Oudkerk liegt weerom') en in RTL Nieuws ('Gelul') op een schriftelijke verklaring. Tom Egbers' lezing van het gebeurde bleek in elk geval voor TweeVandaag, Netwerk en de journaals niet interessant. Of, kan ook, hij was gewoon onbereikbaar, want aan het korfballen of alweer in het cafEn derde mogelijkheid: Rob Oudkerk wordt door de media inmiddels als een liegebeest, in de war of hartstikke gek beschouwd, en dus trekt men zijn nieuwste beweringen maar niet meer na. In dat geval: als dan toch alles over die man op straat ligt, waarom dat dan ook niet aan de openbaarheid prijsgegeven?

Een nieuwe reeks Ruby Wax op Net5! Met gisteravond Liza Minelli en echtgenoot, gevolgd tijdens een feestelijk uitje in Londen. Ruby, in de lounge van het hotel poeslief: 'Leuk, dat mensen zo naar je kijken alsof je een, eh, dood dier bent.' Mooiste fragment: de oude perkamenten Liza krijgt van echtgenoot een collier van 82.500 pond. Afgerekend wordt er niet; de verkoopster van Harrod's krijgt opdracht de directeur van Cartier te bellen, om te zien of er wat te matsen valt. Liza wil het ding hoe dan ook; echtgenoot schuttert, want 82500 is inderdaad niet het telefoonnummer van het warenhuis maar wel degelijk het aankoopbedrag. Ruby:

'Denk aan de seks! Denk aan de seks!'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden