Advertentie van

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

In een band de helling af

Altijd al gedacht dat snow tubing iets voor kinderen was, of voor iedereen die niet kan skiën? Dan heb je niet helemaal gelijk, want je hebt snow tubing en snow tubing. En hier in Alberta trof ik echt een spectaculaire variant, dat terecht in de BucketTrip voorkomt. Dit moet je ooit gedaan hebben. Je stapt in een grote opblaasband en daar ga je naar beneden. Spectaculair lange banen waar ik langer dan gedacht, maar zeker ook sneller dan gedacht, overheen gleed.

Aangeboden door: Travel Alberta & KLM
null Beeld Travel Alberta
Beeld Travel Alberta

Als een kind zo blij de helling af
Het leuke is dat je met meerdere tegelijkertijd naar beneden kon. Want de banen zijn niet alleen lang, maar er zijn er ook nog meerdere naast elkaar. Of je gaat samen in één baan en je stuitert en draait alle kanten op. Heerlijk, en hoewel het niet door kinderen alleen wordt gedaan, voelt iedereen zich even kind in zo'n band.

En als je beneden bent, opgevangen door stro, dan wil je zeker nog een keer. Het mooie is, dat je dan meteen met een liftje weer helemaal omhoog kan, zittend in je tube. Ik zag later dat je er ook nog 's nachts kon tuben, maar ik moest door. De volgende activiteit op de bucketlist stond alweer te wachten, terug het busje in.

Even helemaal vergeten waar je bent
Ik moet wel toegeven, dat dit een van de weinige momenten was tijdens de BucketTrip, dat ik er bij stil stond hoe mooi de omgeving was. Even helemaal vergeten dat je helemaal in de Canadese Rocky Mountains bent. Zou ik kunnen zeggen dat snow tubing door champagne poedersneeuw veel lekkerder is? Welnee. Helemaal niet belangrijk, het is gewoon fun.

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden